Secretul tinereții se află în pasta de tomate. Rețeta unui medic dermatolog

Secretul tinereții se află în pasta de tomate. Rețeta unui medic dermatolog Sursa foto: Pixabay

Pasta de tomate este ingredientul găsit în toate bucătăriile. Folosită de gospodine în diverse preparate, aceasta aceasta adaugă mâncării un plus de gust, însă poate avea și efecte miraculoase asupra pielii. Puține persoane știu că pasta de tomate conține un antioxidant extrem de puternic.

Pasta de tomate, ingredientul care previne îmbătrânirea

Suculente și gustoase, roșiile sunt pline de antioxidanti care pot ajuta la combaterea mai multor boli. Inclusiv după transformarea lor în pastă de tomate, antioxidanții nu se pierd, ci au același efecte asupra organismului.

Potrivit dermatologilor, roșiile și pasta de tomate sunt bogate in licopen. Acest antioxidant are un rol esențial în îmbunătățirea sănătății inimii, prevenirea cancerului sau protecția impotriva arsurilor solare.

Previne îmbătrânirea celulelor

Ajuns în organism, licopenul contribuie la regenerarea naturală a celulelor. În plus, acesta le protejează de deteriorare și oferă pielii un aspect luminos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă pasta de tomate sau roșiile sunt consumate zilnic, efectele benefice ale acestei substanțe nu vor întârzia să apară. Antioxidantul se găsește și în fructele de pădure, sfecta roșie, mango sau caise.

Rosii,

Sursa foto: Facebook

Cum ar trebui consumată pasta de tomate

Conform specialiștilor, pasta de tomate conține o cantitate mai mare de licopen, spre deosebire de roșiile proaspete. Astfel, 100 de grame de roșii conțin 55 de miligrame de licopen. În cazul roșiilor proaspete, conținutul de licopen este de numai 5 până la 10 miligrame la 100 de grame.

Medicul dermatologul Yael Adler le recomandă persoanelor care vor să aibă un tonus al pielii de invidiat să consume zilnic o lingură de pastă de tomate cu ulei de măsline.

Acesta  are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Uleiul de măsline poate îmbunătăți aspectul pielii, dar și al părului. Este esențial ca uleiul de măsline ales să fie unul de bună calitate, spun medicii. Pe lângă efectele miraculoase asupra pielii, uleiul de măsline previne constipația și îmbunătățește digestia.