De ce să eviți să cumperi bulion din magazin. Ingredientul ce nu ar trebui să se regăsească în produs

Sursa foto: 58861246 © Minadezhda | Dreamstime.com

Deși unele gospodine obișnuiesc să facă în casă bulion, cele mai multe dintre acestea preferă să renunțe la o muncă în plus și să-l cumpere din magazin. Cu toate că se cunoaște faptul că toate produsele conțin aditivi, nimeni nu se aștepta ca bulionul să fie extrem de dăunător pentru organism, mai ales dacă conține un ingredient anume.

Asociația Pro Consumatori (APC) a analizat mai multe tipuri de bulion ce se regăsesc pe rafturile din supermarketuri și au ajuns la concluzia că oamenii trebuie să evite acest produs, în special dacă pe etichetă se regăsește un ingredient anume.

Ingredientul din bulion ce trebuie evitat

Astfel, trebuie să evităm să cumpărăm bulion din magazin, dacă pe etichetă se găsește concentratul de tomate. Acesta este obținut din sucul de roșii încălzit, din care se scade apoi o anumită cantitate de apă. Cantitatea de apă extrasă determină trei tipuri diferite de concentrat și anume concentratul simplu, dublu și triplu.

Potrivit reprezentanților APC „78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare, deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienţa necunoscută, diluat cu apă până la obţinerea tipului de bulion sau pastă de tomate dorită a fi comercializată”.

APC a demarat, încă de la începutul anului, o nouă campanie de informare și educare în ceea ce privesc etichetele produselor din supermarketurile din România. Scopul acesteia este de a promova un stil de viață sănătos.

„Și să atragă atenția consumatorilor, cât și autorităților statului român cu privire la procesul de denaturare legală/ilegală a multor produse tradiționale, astfel încât acestea să întreprindă măsurile legale care se impun pentru a stopa acest proces și pentru a susține financiar și logistic campaniile de educare și informare a consumatorilor întreprinse de către singura organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC)”.

Cu toate acestea, concentratul de roșii are numeroase utilizări în bucătărie, în special în cazul gătitului îndelungat al cărnii sau al sosurilor. Concentratul poate fi adăugat direct în preparat în timpul gătitului sau să fie diluat cu apă, după preferințe. De asemenea, poate fi folosit pentru a da o mai mare consistență unui sos de roșii, potrivit playtech.ro.