Evenimentul Zilei > International > Secret Service MASCĂ. O DRONĂ a picat în OGRADA Casei Albe
Secret Service MASCĂ. O DRONĂ a picat în OGRADA Casei Albe

Secret Service MASCĂ. O DRONĂ a picat în OGRADA Casei Albe

Un obiect care nu prezenta nici un pericol a fost găsit în grădina Casei Albe. Din informații neoficiale, acesta pare să fie o dronă.

„Un aparat a fost găsit de Secret Service la Casa Albă”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, în timpul unei vizite a acestuia la New Delhi.

„Potrivit primelor informații adunate, nu prezintă un pericol pentru nimeni de la Casa Albă”, a adăugat Earnest. „Imediat ce Secret Service va avea dispune de mai multe informații, le va comunica”, a precizat purtătorul de cuvânt citat de Le Monde.

Incidentul survine după o lungă serie de greșeli care au pătat imaginea Secret Service. Unitatea de pază, care are 6500 de agenți și este însărcinată mai ales cu protecția președintelui Statelor Unite și a familiei sale, va intra într-un vast proces de reorganizare.

Potrivit Washington Post, patru directori adjuncți însărcinați respectiv cu operațiunile de protecție, cu investigațiile, cu tehnologia și cu relațiile publice au fost invitați să-și ceară demisia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.