"Ponta va intra în istorie ca groparul PSD. Nu cred că va fi neapărat ceva rău, având în vedere starea în care se află acum moștenitorul de facto al PCR. Și eu cred că doar o implozie poate reforma acest monstru alcătuit din gunoaiele tranziției. Cu toate astea, Ponta va avea în cartea de istorie și un rol comic. Pentru că a îngropat PSD din pură prostie, nu pentru că și-a dat seamă că singură soluție pentru reformarea stângii este să-și radă partidul din rădăcini", a scris fostul consilier prezidențial pe pagina sa de Facebook.
 

Lăzăroiu a adăugat că celebra comisie Nana va scoate la iveală ilegalitățile săvârșite în chestiunea retrocedării terenurilor de către primarii PSD dominanți în mediul rural după 1990.  "Mă gândeam doar la această celebra comisie Nana. Făcută în mod evident pentru a-și demola adversarul politic, ea nu face decât să scoată la iveală una din marile furăciuni ale tranziției: retrocedarea terenurilor. În care primarii PSD, dominanți în mediul rural după 1990, sunt băgați până-n gât. Cei mai bătrâni dintre noi știu exact despre ce vorbesc. Odată ajunse pe mână procurorilor toate aceste cazuri, nu doar cel de la Nana, activul PSD va umple pușcăriile. Repet, din pură stupizenie, Ponta a deschis cutia Pandorei", a mai spus fostul consilier prezidențial.

Sebastian Lăzăroiu a adăugat că toate acțiunile lui Ponta s-au soldat cu pierderi în rândul PSD. "De altfel, dacă te uiți la toate acțiunile marelui strateg de război Ponta, cam asta s-a întâmplat în ultimii doi ani. Toate atacurile planificate împotriva adversarilor politici s-au soldat cu nenumărate victime în rândul propriei oștiri. Referendumul din 2012 a trimis în instanțe zeci de activiști zeloși în fraudarea voturilor și a transformat partidul într-un paria la nivelul PES. Pactul de coabitare a consolidat justiția independența care finalizează dosar după dosar. Cele mai multe victime sunt din rândul celor mai lacomi, adică cei din partidul lui. Nu cred că în 2010 s-ar fi găsit un papagal mai mare în tot partidul care să desăvârșească operă de igienizare a Stângii. Sunt sigur că Geoană ar fi fost mai grijuliu", a mai spus Lăzăroiu.