Evenimentul ZileiInternationalSe termină războiul din Ucraina?! Întâlnirea care poate decide totul. Se întâmplă azi, 14 mai

Se termină războiul din Ucraina?! Întâlnirea care poate decide totul. Se întâmplă azi, 14 mai

Se termină războiul din Ucraina?! Întâlnirea care poate decide totul. Se întâmplă azi, 14 mai
Decizia Moscovei a fost anunțată azi, 14 mai. Serghei Lavrov, omul de încredere a lui VladimirPutin, urmează să aibă o întălnire care ar putea pune capăt războiului. Rusia are parte de numeroase sancţiuni din partea Occidentului după ce a atacat în mod inexplicabil Ucraina.

Decizia Moscovei a fost anunțată chiar de omul de încredere a lui Vladimir Putin. Serghei Lavrov urmează să se întâlnească pentru a discuta politica externă a Rusiei și planurile de viitor pe care le au în cap autoritățile din Rusia.

Moscova susţine că războiul, denumit oficial “operaţiune militară specială”, este necesar pentru dezarmarea şi “de-nazificarea” Ucrainei şi pentru a proteja populația rusofonă de “fascişti”. Kievul şi Occidentul consideră că Vladimir Putin nu are un motiv bine întemeiat pentru atacurile sale.

Decizia Moscovei

Consiliul pentru politici externe şi de apărare şi ministrul de Externe Serghei Lavrov vor avea mai multe discuții azi, 14 mai. Sunt vizate și „provocările şi trendurile de politică externă” ale Rusiei în contextul războiului din Ucraina.

Sursă: Ognjen Stevanovic | Dreamstime.com

„Ca de obicei, întâlnirea va reuni membri ai mediului universitar şi experţi, diplomaţi, ofiţeri militari, afacerişti şi jurnalişti”, transmite consililul, citat de către agenţia de ştiri rusă TASS.

Schimbările geopolitice şi „operaţiunea specială” a Rusiei în Ucraina sunt principalele teme pe care le vor aborda. Oficialii au în plan să discute și despre sancțiunile pe care Vladimir Putin le-a primit. Consiliul pentru politici externe şi de apărare este o organizaţie publică, înfiinţată în Moscova, în 1992, iar cei mai importanți oameni din Rusia fac parte din el.

Anna Kuzneţova, vicepreşedintă a Dumei de Stat – camera inferioară a parlamentului Rusiei – a luat în vizor regiunea Herson, ocupată de armata lui Putin, informează sâmbătă agenţia de presă RIA, preluată de Reuters.

Aceasta consiera că asistenţa socială şi medicală a populaţiei locale, aprovizionarea cu alimente şi produse pentru copii sunt mai mult decât necesare.

“Suntem gata să acordăm orice fel de asistenţă”, a spus Kuzneţova. Deputata are şapte copii și este căsătorită cu un preot ortodox.

Rusia a anunţat în aprilie că a pus stăpânire pe regiunea Herson, care ar putea fi anexată. Cu toate astea, Kremlinul a declarat că populaţia va alege dacă doreşte aderarea la Rusia. După aceste afirmații, localnicii au protestat. Oraşul Herson este un port important la Marea Neagră, iar regiunea are legăturii terestre între peninsula Crimeea.


Accesează: