Se pregătește Italexit! Panică la  Bruxelles din cauza divorțului în stil italian

Se pregătește Italexit! Panică la  Bruxelles din cauza divorțului în stil italian

 Sondajele de opinie înregistrează o „creșterea sentimentului anti-UE” în ​​Italia. La rândul lor, specialiștii sunt sceptici că această țară va continua să facă parte din UE pe termen mediu și lung.

Se pregătește Italexit! Uniunea Europeană s-ar putea confrunta curând cu amenințarea ieșirii Italiei din Uniunea Europeană Experții spun că prima cauză a acestor evoluții este faptul că UE nu a servit interesele Romei.

Se pregătește Italexit!

În ultimii ani, euroscepticismul a tot crescut în Italia. În parte din pricina lui Matteo Salvini și Partidului său Lega. Salvini a calificat euro drept „crimă împotriva umanității”. De asemenea, acuzat în mod constant o serie de politici de la Bruxelles. o serie de politici.

Cine pregătește Italeexit?

În iulie, s-a lansat și Partidul Italexit. Șeful său, Gianluigi Paragone, a promis că va elibera Italia „din cușca UE  și a monedei unice”. Un sondaj comandat de Euronews, lansat în august, a constatat că Italia este cea mai probabilă dintre „cele patru mari” națiuni ale UE care ar putea părăsi blocul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și datele din sondajul Redfield și Wilton Strategies au constatat că majoritatea italienilor ar fi în favoarea părăsirii UE dacă Brexit-ul va fi considerat ca fiind de succes.

Obiect misterios, fotografiat la Baza 51!! Tehnologie  extraterestră?

Italexit este susținut de aproximativ 45% dintre respondenți.  În Franța, 38% au susținut Frexit, iar ieșirea Spaniei din UE e susținută de 37%.

E inevitabilă ieșirea Italiei din UE?

Dr. Eoin Drea, ofițer principal de cercetare la Centrul Wilfried Martens pentru Studii Europene din Bruxelles, susține că de vină e UE, care nu a servit prea bineinteresele Italiei. „În general, sunt sceptic  în ceea ce privește perspectivele pe termen lung ale Italiei în UE.

Brexitul  a lovit economia germană. Vremuri grele pentru Merkel

„Cred că sentimentul anti-UE în creștere se bazează pe o stagnare economică care a început la începutul anilor 1990 și a fost înrăutățită de Marea Recesiune începând din 2008 și acum de epidemia de coronavirus.

"Și acest lucru este confirmat de modul în care italienii mai tineri se îndreaptă acum către partidele politiceanti-establishment. Generațiile tinere au fost sacrificate de guvernele italiene succesive pentru a păstra privilegiile generațiilor mai vechi."

Dr. Mattia Zulianello, politolog la Universitatea din Birmingham, spune, însă, că este greu de spus dacă sprijinul pentru Italexit crește cu adevărat sau e vorba de veșnicele lupte politice, scrie ziarul britanic Express.

Ies la iveală poveștile de groază ale elitelor UE: „Toată lumea știa”