Evenimentul Zilei > Politica > Se negociază noi “felii de caşcaval” în schimbul lui Voiculescu
Se negociază noi “felii de caşcaval” în schimbul lui Voiculescu

Se negociază noi “felii de caşcaval” în schimbul lui Voiculescu

Eugen Neață, deputat PSD, susține că de câteva zile, nimeni nu mai guvernează statul român. Prim-ministrul Florin Cîțu şi miniştrii României semnează condica la Guvern şi muncesc la partidele din care fac parte. N-a fost nevoie decât de un pic de autoritate în plus şi pacea coaliţiei de guvernare s-a învolburat şi s-a tulburat scoţând toate depunerile la suprafaţă. Deputatul PSD a dezvăluit că se negociază noi “felii de caşcaval în schimbul domnului Voiculescu, ca să ştim cu toţii cam cât face un ministru al Sănătăţii pentru partidul care l-a susţinut”.

Eugen Neață, vicepreședintele Comisiei pentru Muncă a afirmat că statul român a mai înregistrat un “eșec catastrofal” în contextul pandemiei de coronavirus, anume că dispunem de mai multe doze de vaccin decât cererile cetățenilor în acest sens. 

“Nu că ar fi fost mai limpede înainte, dar pandemia i-a ajutat pe guvernanţi să arate lumii că au o treabă şi că merg la serviciu să o rezolve. Între timp, avem mai multe doze de vaccin decât cererile exprimate de oameni. Acesta este un eşec catastrofal în lupta cu coronavirusul. Criza sanitară n-a auzit încă de un oarecare Vlad Voiculescu şi de alţii fără nume și importanţă din Guvernul României. A auzit numai despre nişte români descurajaţi în faţa ameninţării economice şi medicale, oameni care nu mai au unde să caute speranţă şi încredere”, s-a exprimat Eugen Neata. 

Tulburare între foştii susţinătorii ai partidelor aflate la guvernare

Parlamentarul este de părere ca nu useristul Vlad Voiculescu s-a compromis încercând să fie ministru, ci întregul guvern, “care n-a reuşit să producă nimic util pentru oamenii care şi-au pus speranţele în el”.

“Mă număr printre cei care n-au aşteptat nimic de la liberalii, useriştii şi udemeriştii de la guvernare şi de la aşa-zisa armată de specialişti care se povesteşte că i-ar susţine cu expertiza lor. Se vede treaba că acest guvern, care nu poate completa un biet registru de corespondenţă între instituţii, nu are cum să soluţioneze probleme de tip criză sanitară şi criză economică. Eu nu sunt dezamăgit de ei, pentru că n-am aşteptat nimic de la ei. Văd, însă, foarte multă tulburare şi tensiune în discuţiile dintre foştii susţinătorii ai partidelor aflate la guvernare. Oamenii se ceartă între ei şi provoacă dispute în jurul câte unui personaj cum este domnul Voiculescu, ca şi cum soarta acestuia ar trebui să ne preocupe pe toţi. I se atribuie acţiuni cum ar fi reformă şi transparenţă, fără a se aduce vreo dovadă că acestea s-au produs vreodată. Este un mare zgomot pentru nimic în societatea românească”, a spus Eugen Neață. 

Se negociază pentru Voiculescu

PSD a propus o moţiune de cenzură împotriva fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, însă liberalii şi udemeriştii au votat împotriva ei, fapt care trezește confuzie printre cetățeni, potrivit afirmațiilor vicepreședintelui Comisiei pentru Muncă. De asemenea, parlamentarul a dezvăluit că useriștii încă se află în proces de negociere pentru Vlad Voiculescu. 

“Acum dau cu domnul Voiculescu peste bord, iritând şi derutând pe toată lumea. Mai mult, se negociază noi felii de caşcaval în schimbul domnului Voiculescu, ca să ştim cu toţii cam cât face un ministru al Sănătăţii pentru partidul care l-a susţinut. Negocierile nu s-au terminat încă, dar sunt convins că pe tarabă – pardon, masă, cum le place useriştilor să spună – se află nişte ciolane, câteva roţi de caşcaval şi mirodenii politice care pot calma nervii politici cu care au intrat în sala de negociere. C-aşa e la coaliţie!”, a conchis deputatul Eugen Neață.