Evenimentul Zilei > Social > Danemarca. Se închid centrele comerciale și magazinele cu specific de Crăciun!
Danemarca. Se închid centrele comerciale și magazinele cu specific de Crăciun!

Danemarca. Se închid centrele comerciale și magazinele cu specific de Crăciun!

Premierul a declarat miercuri că țara va închide mall-urile și magazinele cu specific de sărbători. Decizia vine după ce cazurile de coronavirus continuă să crească îngrijorător.

Danemarca va fi închisă cu adevărat de vineri, 25 decembrie până la 3 ianuarie 2021, a spus Mette Frederiksen, adăugând că magazinele alimentare și farmaciile ar fi scutite.

Aşadar, Danemarca înăspri din nou măsurile restrictive împotriva COVID-19 prin închiderea centrelor comerciale în timpul sărbătorilor ca urmare a creşterii neaşteptate a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat premierul danez.

De vineri, 25 decembrie până pe 3 ianuarie 2021, Danemarca nu se va mai putea bucura de Sărbători

Centrele comerciale se vor închide de joi, în timp ce o altă primă transă de activităţi va fi închisă începând din 21 decembrie, apoi toate magazinele neesenţiale vor fi închise din 25 decembrie, potrivit anunţului făcut de premierul danez.

La începutul acestei săptămâni, Danemarca a extins măsurile la nivel național deja în vigoare în marile orașe și în cea mai mare parte a țării, inclusiv închiderea barurilor și restaurantelor, școlilor, facilităților sportive și centrelor culturale.

Miercuri, autoritățile sanitare au înregistrat aproape 3.700 de cazuri noi și 14 decese în 24 de ore în ţara cu 5,8 milioane de locuitori

Danemarca se îndreaptă spre pragul de 120.000 de cazuri în total și 1.000 de decese, iar premierul Frederiksen a spus că autoritățile se tem că ianuarie și februarie ar putea deveni cele mai grav afrctate luni de când s-a delcanşat pandemia de coronavirus.

Mette Frederiksen i-a îndemnat pe danezi să sărbătorească Crăciunul doar cu adunări mici

Totodată Organizația Mondială a Sănătății a cerut miercuri europenilor să poarte măști în timp ce sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou împreună cu familia, avertizând cu privire la „un risc ridicat” de salt în cazurile de coronavirus la începutul anului 2021, informează medicalxpress.

O altă situaţie mult mai gravă este în Spania

Aproximativ 4,7 milioane de persoane din Spania, una din 10 persoane, au contractat coronavirusul de la începutul pandemiei, potrivit unui nou studiu condus de guvern.

Cifra este semnificativ mai mare decât numărul oficial al ministerului Sănătății, care se ridică acum la 1,76 milioane. De asemenea, este mai mare decât estimarea a peste trei milioane de cazuri COVID-19 anunțate de premierul Pedro Sanchez în octombrie.

Rata infecției în Madrid a fost cea mai mare dintre toate regiunile spaniole, cu aproximativ 18% din populație testând pozitiv anticorpii COVID-19, față de rata națională de 9,9%.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa de către pandemie, înregistrând peste 48.000 de decese, potrivit site-ului oficial al ministerului Sănătății.