Evenimentul Zilei > Sport > Se inaugurează noul telescaun la Muntele Mic. Cum e configurat acesta I VIDEO
Se inaugurează noul telescaun la Muntele Mic. Cum e configurat acesta I VIDEO

Se inaugurează noul telescaun la Muntele Mic. Cum e configurat acesta I VIDEO

Bănățenii au parte, din acest week-end, de o nouă zonă de schiat echipată cu telescaun. Pasionații de sporturi de iarnă nu mai trebuie să meargă până în Austria, sau până în Serbia, pentru experiențe în zăpadă. Vineri după prânz, sau cel mai târziu sâmbătă dimineață, va fi dat in folosință telescaunul Isai.

Inaugurarea a fost anunțată pentru dimineața aceasta, însă din cauza condițiilor meteo grele (zăpadă viscolită etc. ), a fost nevoie de amânarea momentului. Dezvoltatorul investiției anunță însă că prima zi de funcționare va fi cu acces gratuit pentru toată lumea.

Potrivit lui Daniel Raelianu pârtia de schi Isai dispune de un telescaun de două locuri care asigură transportul pe o distanță de 1.400 de m lungime. Pârtia, considerată de schiori de grad mediu – avansat este dotată cu instalații de produs zăpada artificială. Altitudinea la plecare este de 1.800 m, iar la coborâre cu 200 m mai puțin. Schiorii vor putea urca din zona cabanelor (de la antenă) cu telescaunul și apoi să coboare spre stațiune sau să se conexeze spre Țarcu, cu pârtia amenajată de omul de afaceri Romeo Dunca. Aceasta din urmă are instalaţie de transport pe cablu în zona Vâlsanu, una de zăpadă artificială şi una de iluminat nocturn pe pârtie.

De asemenea, în zonă mai sunt disponibiule alte patru trasee care fac parte din Domeniul Schiabil Muntele Mic: Teleschi Borlova1, Borlova2, Teleschi Nordica și Felix.

Muntele Mic se află în partea sudică a Munților Țarcu în apropiere de Caransebeș. De aici accesul în stațiune se face pe DJ 608A prin Zervești – Turnu Ruieni – Borlova ultima localitate) – Stațiunea Muntele Mic. E de reținut că ultimii 11 Km din parcarea Telescaunului pâna sus pe platou sunt drum de munte în pantă, cu numeroase curbe, iarna fiind obligatorie folosirea lanțurilor pe roți. La intrarea în stațiune, pe partea stângă, pe un platou situat la 1.600 m altitudine, există o parcare cu plată  cu o capacitate de 300 de mașini.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.