Evenimentul Zilei > Economie > Se dau bani de la stat. Care sunt condițiile
Se dau bani de la stat. Care sunt condițiile

Se dau bani de la stat. Care sunt condițiile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că fermierii pot să depună cererile pentru ajutoare de la stat începând de marți, 29 septembrie.

Potrivit Apia, aceste ajutoare se acordă pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovin, avicol şi suin, în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19.

Până în prezent au fost depuse 508 cereri pentru sectorul bovin, 286 de cereri pentru sectorul avicol şi 251 de cereri pentru sectorul suin.
Toate cererile împreună cu documentele justificative se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al Municipiului Bucureşti.

Cum se pot trimite cererile pentru ajutor financiar

În cazul în care unii fermieri deţin mai multe exploataţii, cererile se depun la centrul judeţean al agenţiei pe raza căruia au sediul social sau îşi au domiciliul, după caz.

„Cererea de solicitare a ajutorului de stat şi documentele justificative se pot transmite şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail, cu condiţia asumării prin semnătură pe fiecare pagină a documentului transmis. Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul bovin se regăseşte în OUG nr. 149/27.08.2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 808 din data de 02.09.2020 şi poate fi descărcat de pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând linkul: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19″, se arată în comunicatul citat.

„Pentru sectoarele avicol şi suin, cererile se depun la centrele judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora îşi au sediul social sau la centrul judeţean al APIA unde a depus cererea de solicitare pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR 2014 – 2020 şi pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul A) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor, din cadrul PNDR 2014 – 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă la centrele judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail” se mai arată în comunicatul APIA.