În ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost adoptat un proiect de hotărâre privind înființarea unei societăți comerciale având ca obiect de activitate construirea de apartamente cu destinația de locuințe sociale. În urma acestei decizii, Gabriela Firea a anunţat că vrea să ridice cartiere de locuinţe

„Am discutat cu primarii de sector și, în cel mai scurt timp, în primăvară, dorim să demarăm construirea a șase cartiere de locuințe. Vom realiza parteneriate în sensul următor: există sectoare care dețin suprafața de teren și altele care nu o au. Să spunem că un sector are terenul, dar nu are banii și atunci Primăria Capitalei intervine prin societatea de construcții cu sursa de finanțare, iar Primăria de sector pune la dispoziție suprafața de teren. Aceasta este situația sectorului 5. Alte sectoare care nu au nici teren ar putea să cumpere, să intre în licitații", a declarat edilul în cadrul unui seminar organizat de revista Finanţe şi Afaceri.

Primarul Capitalei a menționat că, în perioada următoare, va fi înaintată o propunere de administrator al respectivei societăți, în fața CGMB. Acest administrator propus va prezenta CGMB o proiecție de buget.

Edilul general a subliniat că, în cazul construirii în sistem municipal, costurile vor fi de două ori mai mici decât în sistemul privat, deoarece această societate nu va fi orientată spre obținerea de profit. Va urmări în schimb să își recâștige sumele investite, pentru a putea construi alte locuințe, urmând să recupereze banii din chirii sau vânzări.

"Locuințele pentru tineri se cheamă locuințe convenabile. Vor fi de două categorii: unele vor putea să fie închiriate, pe o sumă mult mai redusă decât valoarea de pe piața privată, sau va exista posibilitatea cumpărării, a achiziției, cu un avans mai mic decât cel de pe piața privată și posibilitatea de plată 20 – 25 de ani", a explicat Firea.