Război în Ucraina. Se cere evacuare celor 350.000 de civili din regiunea Doneţk: „Destinul întregii ţări va fi decis aici”

Război în Ucraina. Se cere evacuare celor 350.000 de civili din regiunea Doneţk: „Destinul întregii ţări va fi decis aici” Sursă: Yuriy Chaban | Dreamstime.com

Şeful administraţiei militare regionale din Doneţk i-a îndemnat pe cei 350.000 de civili să evacueze regiunea în contextul unei iminente ofensive ruse. Apelul său vine la o zi după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat victoria în ocuparea unei provincii din estul Ucrainei, esențială pentru obiectivele sale din acest război.

Guvernatorul regiunii Doneţk a cerut celor 350.000 de civili să plece de teama unei ofensive ruse. Pavlo Kirilenko a spus că scoaterea oamenilor din zonă este necesară pentru a salva vieți și pentru a permite armatei ucrainene să apere mai bine orașele de avansul armatei ruse. Mai trebuie spus că apelul guvernatorului ar putea fi catalogat drept unul dintre cele mai mari cu privire la evacuări de la începutul războiului din Ucraina.

Şeful administraţiei militare din Doneţk spune că destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk

Apelul vine la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat victorie prin ocuparea provinciei vecine Lugansk, din estul ţării. În prezent, există supoziţia că Rusia intenţionează să intensifice ofensiva din Doneţk. Astfel, autorităţile i-au îndemnat pe cei peste un sfert de milion de locuitori să evacueze regiunea.

Şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko, a declarat că evacuarea celor 350.000 de oameni rămaşi în provincia Doneţk este necesară pentru a salva vieţi şi pentru a permite armatei ucrainene să apere mai bine oraşele de avansul rusesc. „Destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk.

Ne puteți urmări și pe Google News

Odată ce vor fi mai puțini oameni, ne vom putea concentra mai mult asupra inamicului nostru și ne vom îndeplini principalele sarcini, a spus Kirilenko.

Kirilenko a descris bombardamentul ca fiind foarte haotic

Guvernatorul a mai spus că, deoarece au o infrastructură critică, cum ar fi instalațiile de filtrare a apei, principalele ținte ale Rusiei sunt acum Kramatorsk și un oraș la 16 km la nord, Sloviansk. Kirilenko a descris bombardamentul ca fiind foarte haotic, fără o țintă specifică... doar pentru a distruge infrastructura civilă și zonele rezidențiale.

Sloviansk a fost de asemenea sub bombardament susținut marți. Primarul Vadim Liakh a declarat pe Facebook că bombardamentele masive au lovit Sloviansk, cu o populație de aproximativ 107.000 de locuitori înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în urmă cu mai bine de patru luni. Primarul, care a îndemnat locuitorii cu câteva ore mai devreme să evacueze, i-a sfătuit să se adăpostească în adăposturi.

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte șapte rănite, a anunţat Liakh. El a spus că piața centrală a orașului și mai multe cartiere au fost atacate, adăugând că autoritățile evaluează amploarea pagubelor, informează business-standard.com.