Evenimentul ZileiActualitateSe anunță noi PROTESTE în București. Detalii despre MANIFESTAȚIE

Se anunță noi PROTESTE în București. Detalii despre MANIFESTAȚIE

Se anunță noi PROTESTE în București. Detalii despre MANIFESTAȚIE
Marți se anunță noi proteste în București împotriva intenției guvernului de a emite ordonanță de urgență pentru grațiere și schimbarea codului penal. Oamenii sunt chemați, prin intermediul facebook, să se adune la ora 17:00, la Universitate.

”-1 Cine doreste sa iasa si azi, ne intalnim in Piata Universitati la ora 17:00

0. Daca se voteaza miercuri legea, ne vedem direct in secunda doi in strada.Si daca se voteaza si secunda 2 este prea tarziu, ca deja intra in aplicare. intreba lumea daca iesim si azi.

1. Nu este eficient sa iesim in fiecare zi sa protestam, in 3 saptamani o sa fie lumea terminata. Vezi protestele din 2012 cand s-a mers pe strategia asta.

2. Noi am propus sa ne vedem duminica viitoare pentru ca pana atunci vorbim cu lumea, le povestim de ce am fost noi la protest si de ce este important sa vina si ei duminica la protest.

De noi depinde ca numarul persoanelor care inteleg cum sta treaba cu acesta lege si vin duminica acesta la protest sa fie si mai mare, ca sa se inteleaga ca nu dam inapoi, iar faptul ca am fost 28.000 de oameni aseara este pentru ca sunt inca multe persoane care nu au inteles exact cum sta treaba cu acesta lege.

3. 24 ianuarie este zi libera. Nu am propus acesta data ca sa protestam doar pentru ca teoretic nu se intampla nimic intre azi si maine. Abia miercuri exista sansa sa fie votata. Dar putem sarbatori Mica Unire. Un cetatean a facut un eveniment pentru azi.

Mesajul nostru a fost exprimat clar si concis duminica si a fost bine inteles.

Iar pe baza isteriei de la RTV si Antena 3, aflam ca le este frica de noi, de acea lanseaza tot felul de aberatii in spatiu public.

Ce este clar este ca trebuie sa facem o vizita la CNA, acesta este o institutia care ar trebui sa opreasca manipularea facuta de RTV si Antena 3.

4. Apropo de oameni politici la protest, unde exista riscul sa se considere ca protestul este confiscat de x sau y. Nu intram in dezbatere acum, dar sa na gandim ca exista multe persoane publice, vedete, artisti care nu sunt persoane politice, si care tac malc.

Gândește-te la artistul tău preferat din Romania.

Vorbeste cu el, spune-i despre ce este vorba si de ce este util sa se implice si el in acesta cauza, fie ca distribuie mesajul mai departe, vine la protest sau vine cu un drept de replica.

Ce artisti, vloggari,cantareti, "vedete" cunosti si ai vrea sa ii vezi mai implicati civic, cand vine vorba de lucruri care ne afecteaza pe toti, cum este cazul cu acesta ordonanta ?

Ar fi mult mai sanatos sa se implice ei si sa avem astfel de persoane in strada decat lideri de partide/presedintele care sa indemne lumea sa iasa in strada.

Plus ca ei pot sa traduca mult mai bine mesajul pentru publicul lor tinta.

Din punctul meu de vedere, daca taci si nu zici nimic, este cam acelasi lucru cu faptul ca esti de acord cu acel lucru.
Iar acesta ordonanta este o tâmpenie care pica testul logici.

Poate unele persoane publice nu doresc sa zica ceva de protest pentru ca nu o sa mai fie invitate la unele emisiuni, nu o sa mai fie chemate sa mai cante de sarbatori la zilele orasului unui oras unde primarul este de la PSD/ALDE sau PNL. Ok.

Dar sa o stim si noi, daca iti vinzi sufletul ca sa apari pe sticla sau esti un om autentic.

Personal, prefer oameni cu principii si valori.

Invat mai multe de la ei.

5. Ce fac organizatiile de studenti si elevi ? Alte sindicate, etc.

Citește și: Deja… se anunță Grindeanu II. Când ar putea veni prima remaniere

Fiecare dintre ele pot sa scoata mii de oameni in strada intr-un mod transparent. Mai exista astfel de organizatii curate ?

Am fost mai multi decat se asteptau.

Iar acesta este doar inceputul.”, e mesajul celor care organizează acest nou protest.


Accesează: