Evenimentul Zilei > Actualitate > Se anunţă controale drastice de Revelion! Ce nu au voie să facă oamenii în noaptea dintre ani
Se anunţă controale drastice de Revelion! Ce nu au voie să facă oamenii în noaptea dintre ani

Se anunţă controale drastice de Revelion! Ce nu au voie să facă oamenii în noaptea dintre ani

Anul acesta de Revelion petrecerile private sunt interzise. Autorităţile au declarat că nu vor intra peste oameni, în locuinţe, dar poliţiştii pot da amenzi pentru tulburarea liniştii publice.
Conform legii în vigoare, românii nu vor putea să se deplaseze în afara locuinței după ora 23. Așadar, în noaptea de Revelion oamenii trebuie să rămână în casele lor. De asemenea, sunt interzise artificiile periculoase şi nu se pot arunca de la balcon.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a precizat că articolele pirotehnice nu pot fi utilizate de la balcon. Potrivitlegii în vigoare , folosirea articolelor pirotehnice se interzice între orele 24:00 și 06:00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale.

Noi decizii luate de Lucian Bode pentru noapte dintre ani

În şedinţă operativă, convocată de Lucian Bode, noul ministru de Interne Angajaţii Ministerului de Interne (MAI) vor verifica în următoare perioadă modul în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară, inclusiv restricţiile impuse în localităţile aflate în carantină din cauza COVID.

Vor fi filtre şi patrule mixte în aşa fel încât să se evite producerea de aglomerări şi de evenimente nedorite, a anunţat Ministerul de Interne după şedinţă: „Îmi exprim încrederea că efortul coordonat al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne va contribui semnificativ pe de o parte la menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, iar pe de alta la efortul colectiv de prevenire şi limitare a efectelor pandemiei COVID-19”, a afirmat Lucian Bode.

Fără artificii pentru noapte de Revelion 2021

Ministrul de Interne a cerut o atenţie deosebită cu privire la respectare legii privind comercializarea şi utilizarea articolelor pirotehnice. O altă prioritate a efectivelor MAI o reprezintă însoţirea transporturilor de vaccin şi asigurarea măsurilor de ordine publică la centrele de vaccinare.

Lucian Nicolae Bode a solicitat, de asemena, structurilor MAI să fie pregătite să intervină în sprijinul populaţiei în cazul producerii unor fenomene hidro-meteorologice severe.

Mai mult, a cerut ca personalul MAI să fie instruit corespunzător cu privire la misiunile pe care le are de îndeplinit, dar şi cu privire la conduita impusă de calitatea de angajat al MAI. A solicitat ca orice intervenţie să fie proporţională cu situaţia din teren şi astfel să se prevină producerea unor incidente.

Mai precizăm că românii care vor ieși pe străzi de Anul Nou, la un foc improvizat de arficii , riscă amenzi între 500 și 2.500 de lei, dar se pot alege şi cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dacă sunt prinşi de poliţişti că organizează petreceri private.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.