Scindare în USR. Dan Barna, tot mai aproape de demisie. „O scamatorie politică”

Scindare în USR. Dan Barna, tot mai aproape de demisie. „O scamatorie politică”

Lui Dan Barna i s-a cerut demisia luni seară. Solicitarea a venit chiar din interiorul USR, la finalul ședinței informale de Comitet Politic. Tudor Benga i-a cerut liderului USR, care a făcut anunțul public pe pagina sa de Facebook. 

"Da, e adevărat, am cerut aseară lui Dan Barna, Cătălin Drula și Ionuț Mosteanu demisiile la finalul ședinței informale de Comitet Politic. Am cerut o serie întreagă de explicații de la toți trei, pentru cine nu știe Catalin Drula este șeful de campanie iar Ionuț Mosteanu este șeful de comunicare USR, multe informații le cerusem încă de cu mult dinainte de finalul campaniei și nu le-am primit nici până azi. Consider că rezultatul de la prezidențiale este un eșec și așa cum am spus și ieri, consider că un eșec fără asumare și fără consecințele de rigoare reprezintă doar preambulul unui viitor nou eșec. Au fost numeroase erori de strategie și implementare atât la nivel de campanie prezidențială cât și la nivel de management al partidului în general, am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, și cred că este timpul pentru o asumare reală dacă vrem să arătăm alegătorilor că efectiv ascultăm mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor", a notat Tudor Benga pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul USR Tudor Benga a declarat că votul de încredere al lui Dan Barna este doar "o scamatorie politică".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu consider acceptabilă soluția cererii votului de încredere anunțat de Dan Barna, nu are vreo baza statuară și mi se pare o scamatorie politică ce va atrage comparații foarte nefericite. Nu ascund faptul că opinia mea este împărtășită de relativ puțini colegi din CP, dar consider că este de datoria mea, ca parlamentar USR și membru în Biroul Național, să spun clar și răspicat ceea ce consider eu că este soluția matură pentru a readuce partidul pe făgașul corect", a mai declarat Benga.