Opțiunea de „ștergere a istoricului” de navigare a fost lansată la peste un an după ce a fost anunțată inițial de către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ca parte a măsurilor de sporire a confidențialității utilizatorilor după scandalul Cambridge Analytica, scrie The Guardian.

Însă, noua opțiune nu va șterge efectiv informațiile de pe serverele Facebook, ci doar va „deconecta” datele de contul utilizatorului, subliniază jurnaliștii de la The Guardian.

Noul instrument oferă utilizatorilor acces la „activitatea în afara Facebook”, adică datele primite de rețeaua de socializare de la alte site-uri și aplicații cu scopul personalizarii reclamelor.

Opțiunea „Activitate în afara Facebook vă prezintă un rezumat al aplicațiilor și site-urilor web care ne trimit informații despre activitatea dvs., și vă permite, dacă doriți, să ștergeți aceste informații din contul dvs”, se arată într-un comunicat dat publicității de compania care administrează rețeaua de socializare.

„Acesta este o altă modalitatea de a oferi oamenilor mai multă transparență și control pe Facebook”, subliniază compania.

Te-ar putea interesa și: