Evenimentul Zilei > Social > Schimbare majoră la PRO TV. Ce se întâmplă cu știrile prezentate de Andreea Esca
Schimbare majoră la PRO TV. Ce se întâmplă cu știrile prezentate de Andreea Esca

Schimbare majoră la PRO TV. Ce se întâmplă cu știrile prezentate de Andreea Esca

Știrile de la ora 19.00 vor începe, timp de o lună, pe durata Campionatului European de Fotbal, de la ora 21.00, pentru că PRO TV transmite competiția continentală.

Andreea Esca, prezentatoarea Știrilor de la ora 19.00, difuzate de PRO TV, își schimbă programul. Emisiunea informativă va fi difuzată de la ora 21.00, timp de o lună, perioadă în care se va desfășura Euro 2020, competiție transmisă pe teritoriul României de televiziunea mai sus amintită.

Campionatul European de Fotbal, eveniment major, amânat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, începe vineri seara, cu partida dintre Italia și Turcia. În faza grupelor, vor fi trei partide difuzate în fiecare zi. De la ora 16.00, de la ora 19.00 și de la ora 22.00. Așa că Știrile prezentate de Andreea Esca au fost mutate două ore mai târziu.

Prima ediție a știrilor respective a avut loc în această seară. A fost o prefață a competiției, iar în studio a fost invitat Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român din istorie. Omul care a participat la trei turnee de European, cu echipa națională: în Franța – 1984, în Anglia – 1996, în Belgia și Olanda – 2000.

PRO TV va înregistra și o premieră pentru România, la nivelul comentariului. Pentru că, printre crainicii care vor transmite jocurile turneului final se va număra și jurnalista Ioana Cosma.

Duminică va fi o altă emisiune specială pregătită de PRO TV, de la ora 18.00, invitat urmând să fie antrenorul Răzvan Lucescu. De la ora 19.00, pe „Arena Națională” se va disputa partida dintre Austria și Macedonia de Nord.

Dintre cele 51 de partide ale turneului final, 45 vor fi transmise de PRO TV, iar 6 pe PRO X. Este vorba despre meciurile ce se vor juca în etapa a 3-a a grupelor, la aceeași oră. Alegerea urmând să fie făcută de reprezentanții postului în funcție de interesul ce va exista prin prisma rezultatelor.