Schimbare bruscă de vreme în Republica Moldova. Vor fi ploi și mari variații de temperaturi

Schimbare bruscă de vreme în Republica Moldova. Vor fi ploi și mari variații de temperaturi Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ.

Vremea excesiv de caldă, din Republica Moldova, se încheie, începând de miercuri, 17 aprilie. Peste Basarabia vine un front atmosferic rece, care va face ca mercurul din termometre să scadă semnificativ. Și să aducă precipitații în majoritatea zonelor țării, după cum au informat meteorologii.

Dacă zilele trecute, maximele au fost și de 28-29 de grade Celsius, astăzi, valoarea va ajunge la 21 de grade. În timp ce minima va coborî până la 9 grade.

Schimbare radicală de vreme în Republica Moldova

Vor fi diferențe foarte mari între partea de nord și cea de sud a Moldovei. La Briceni și Rîbnița vor fi 10 grade Celsius, la Bălți - 11, la Chișinău, termometrele vor arăta 16 grade, la Cahul 18, iar la Ștefan-Vodă 21 de grade. Soarele ca fi acoperit de nori peste tot în țară.

Joi, ploile se vor intensifica, iar maximele vor ajunge la valori de 8 - 12 grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vremea se schimbă

Sursa foto: Pixabay

Azi, în România, valorile termice vor continua să scadă, astfel că în vestul, centrul şi nordul ţării se vor situa sub normele perioadei, în timp ce, în rest, vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă.

Cerul va avea înnorări şi va ploua local în nord-vest şi pe arii extinse în rest. Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descărcări electrice şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate, vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi spre seară şi noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în Dobrogea şi local în Muntenia şi sudul Moldovei, cu rafale de 50…70 km/h.

Vremea în București

Temperaturile maxime se vor situa de la 9 grade în nordul Moldovei până la 29 de grade în Dobrogea continentală, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

În București,vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse, cel mai probabil după orele amiezii însoţite şi de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.