Rețeta autentică a ciorbei de pește dobrogeană. Secretul gospodinelor din Delta Dunării, descoperit

Rețeta autentică a ciorbei de pește dobrogeană. Secretul gospodinelor din Delta Dunării, descoperit Sursa: dreamstime.com

Cu preparare simplă și un gust deosebit, ciorba de pește dobrogeană va uimi pe toată lumea. Este absolut necesar să încerci această rețetă tradițională, care datează de peste 100 de ani.

Pentru această rețetă este necesar să aveți diverse tipuri de pește și este recomandat să vă asigurați că le aveți pe toate înainte de a începe, astfel încât să obțineți gustul visat și autentic. Respectați cu atenție pașii următori și fiți siguri că, la final, veți savura o ciorbă extraordinară, care va impresiona la masa de prânz.

Ingrediente

  • bucăți de crap,
  • somn,
  • sturion și păstrugă, dar dacă nu găsiți acest tip de pește puteți înlocui cu păstrăv (e minunat cel somonat).
  • 2-3 cepe,
  • 2-3 morcovi,
  • 2 ardei gras,
  • 500 g cartofi,
  • roșii,
  • icre proaspete,
  • 2 ouă și pentru ca borșul să fie exact ca în Dobrogea puneți la fiert și un ardei iute.

Mod de preparare

Pregătiți un ceaun de dimensiuni generoase și puneți-l pe foc pentru a încălzi apa. Tăiați două cepe mari în cubulețe și adăugați-le în apa fierbinte, alături de morcovii și ardeiul gras, tocați în același mod. Lăsați ingredientele să fiarbă timp de aproximativ jumătate de oră, apoi adăugați cartofii și ardeiul iute.

Secretul ciorbei este ardeiul iute, așa că nu uitați să-l puneți. Odată ce cartofii sunt fierți, adăugați și 200 de grame de roșii, fără coajă, tocate fin. Este important să nu completați cu apă rece, deoarece veți obține cartofi tari la final.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când ciorba începe să fiarbă, condimentați cu sare și adăugați două-trei linguri de oțet pentru a-i conferi un gust acrișor. Următorul pas constă în adăugarea bucăților de pește, care se vor găti foarte rapid.

Pentru a conferi ciorbei un gust excepțional, este recomandat să adăugați și capetele și cozile de pește, împreună cu celelalte bucăți. În final, îmbunătățiți ciorba prin adăugarea icrelor proaspete amestecate cu două ouă și puțină zeamă de ciorbă. Turnați cu atenție această compoziție în ceaun.

După ce este gata, opriți focul și lăsați câteva minute să se răcească, apoi presărați deasupra o mână de leuștean, potrivit rețeteșivedete.ro.