Evenimentul Zilei > Vremea > Schimbare bruscă a vremii. Anunțul făcut de meteorologi
Schimbare bruscă a vremii. Anunțul făcut de meteorologi

Schimbare bruscă a vremii. Anunțul făcut de meteorologi

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat că miercuri, 29 ianuarie 2020, vremea se va schimba, temperaturile scad și vom avea și ploi.

Prima parte a zilei va fi caracterizată de un cer înnorat și ploaie. Precipitațiile se vor restrânge după orele prânzului în special deasupra zonelor montane. La munte va ninge viscolit, însă la șes vor fi aproximativ exclusiv precipitații sub formă de ploaie.

În zonele deluroase din centrul teritoriului la altitudini de peste 500-600 de metri și a celor depresionare din estul Transilvaniei, vor fi ninsori și se va depune un strat de zăpadă de până la 5 centimetri. Vântul va sufla tare în cea mai mare parte a țării. La munte, rafalele vor fi violente și vor viscoli și spulbera zăpada depusă. Maximele vor fi încadrate în general între 0 și 5 grade Celsius în Transilvania și Maramureș.

Cele mai scăzute valori sunt așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei. 5-10 grade Celsius sunt așteptate în Banat și Crișana, 7-12 grade Celsius în Oltenia, Dobrogea și Muntenia și 4-9 în Moldova.

În București, maxima zilei de miercuri va fi de 10 grade Celsius, ce se va simți cu două grade mai puțin. Vântul va sufla cu o intensitate de 18 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 37 kilometri pe oră, iar procentul de precipitații va fi de 25%.

Vântul va sufla mai slab, cu o putere de 9 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 15 kilometri pe oră, iar procentul de precipitații va fi de 25%.