Evenimentul Zilei > Social > Scene de violență la Tribunalul București. Un polițist acuzat de fapte de violență l-a bătut pe un martor
Scene de violență la Tribunalul București. Un polițist acuzat de fapte de violență l-a bătut pe un martor

Scene de violență la Tribunalul București. Un polițist acuzat de fapte de violență l-a bătut pe un martor

La Tribunalul București a avut loc azi, un nou termen, în procesul în care mai mulți polițilti sunt acuzați de fapte cu violență. Cunoscut sub numele de ”lotul torționarilor”, procesul se desfășoară cu părțile vătămate prezente la fiecare ședință.

Unul dintre cei acuzați, agentul de poliție Viorel Șeicaru este acuzată că l-a agresat fizic pe tatăl unei a dintre victimele polițiștilor. Victima lui Șeicaru are calitatea de parte vătămată în acest proces.

O ambulanță a fost chemată la Tribunalul București pentru a-l transportat pe Ghiorghe Ghiorghe, la spital, după ce a fost lovit de către agentul de poliție Șeicaru. Ghiorghe acuza dureri puternice în zona spatelui.

”Având în vedere că polițistul Șeicaru este sub control judiciar, vom depune o nouă plângere pentru loviri și alte violențe și riscă, la termenul viitor sau mai devreme, să fie din nou arestat. Bomba din dosar constă și în faptul că doi dintre polițisti deja și-au recunoscut faptele”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă părțile vătămate.

Nouă polițiști judecați la Tribunalul București

În 2020, nouă polițiști de la Secția 16 din București au fost acuzați că i-au legat cu cătușele pe doi tineri, care au avut curajul să le spună acestora că nu poartă măști de protecție, în condițiile în care acest lucru era obligatoriu, din cauza pandemiei.

După acest episod, cei doi tineri au fost duși la marginea unei păduri din zona Capitalei, unde au fost bătuți cu bestialitate, apoi li s-a pulverizat spray lacrimogoen în ochi pentru a nu mai putea să găsească drumul spre casă.

În rechizitoriu se mai arată, că unul dintre polițiștii acuzați a urinat peste un tânăr care se afla în imposibilitatea de a se apără, fiind rănit grav în urma bătăi încasate.

Cine este Viorel Șeicaru, agresorul de la Tribunalul București

În urma episodului de azi, de la Tribunalul București, Șeicaru ar putea fi încarcerat, după ce a încălcat controlul judiciar. El nu are voie să discute cu părțile vătămate sau cu apropiații acestora.

Șeicaru este acuzat de tortură și este un polițist cu 23 de ani de vechime în Poliția Română. El a fost și lider de sindicat în cadrul Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România, unde ocupa funcția de vicepreședinte.

Prezent la toate protestele polițiștilor, Șeicaru a cerut drepturi mai multe pentru oamenii legii dar și salarii mai mari, dar când a venit vremea să respecte chiar el legea și drepturilor omului, a uitat de acest lucru.

”A urinat pe mine”

Una dintre victimele agresate atunci de oamenii legii a povestit la Antena 3, cum a fost bătută și cum unul dintre polițiști a urinat pe el.

”Am fost târât din mașină. Erau trei mașini de poliție. Am fost pus la pământ cu cătușe la spate, am fost prima dată pus cu fața în sus. Mi-au dat prima dată peste pulpe, apoi peste tălpi, scoțându-mi adidașii, după care m-au întors cu fața în jos și au început să dea iar cu bastoanele în mine. M-au pus să îmi cer iertare. N-am mai putut rezista loviturilor și mi-am cerut iertare. Cel mai în vârstă a fost cel mai agresiv dintre toți. A urinat pe mine”, a povestit unul dintre tineri.