Tribunalul Bucureşti a anulat autorizația de construire, emisă de Firea, pentru un imobil de 25 metri înălţime. Vecinii au câştigat

Tribunalul Bucureşti a anulat autorizația de construire, emisă de Firea, pentru un imobil de 25 metri înălţime. Vecinii au câştigat Sursa: Arhiva EVZ

Nicuşor Dan a anunţat că Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire emisă de Gabriela Firea pentru imobilul de 25 de metri înălţime care ar fi urmat să se construiască pe strada Mântuleasa.

Tribunalul Bucureşti a anulat, la cererea vecinilor, autorizaţia de construire emisă de primarul Firea pentru un imobil de 25 metri înălţime pe strada Mântuleasa, anunţă Primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Autorizaţia de construire anulată de Tribunalul Bucureşti, la solicitarea unor persoane ce locuiesc în zona respectivă, a fost emisă în 2016 de primarul general de la acea vreme, Gabriela Firea.

S-ar fi construit pe locaţia şcolii la care a învăţat Mircea Eliade

Conform cu cele declarate de Nicuşor Dan, clădirea în care s-a aflat şcoala a fost demolată nelegal în 2002. Autorizaţia de construire anulată de Tribunalul Bucureşti, la solicitarea unor persoane ce locuiesc în zona respectivă, a fost emisă în 2016 de primarul general de la acea vreme, Gabriela Firea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Tribunalul Bucureşti a anulat, la cererea vecinilor, autorizaţia de construire emisă de primarul Firea pentru un imobil de 25 metri înălţime pe strada Mântuleasa, pe locaţia şcolii la care a învăţat Mircea Eliade (demolată nelegal în 2002)”, a postat, sâmbătă, edilul pe contul său

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Sursa foto: Facebook.

Construcţia din imagine ar fi caracterul zonei Mântuleasa

De atunci, pe acel teren, au încercat să aprobe construirea unor blocuri de zeci de metri înălțime atât Primăria Sectorului 3, cât și Primăria Generală, însă locuitorii din zonă s-au impus de fiecare dată. Reclamanţii din proces erau nemulţumiţi că acolo ar fi urmat să fie ridicat blocul de 25 de metri, în condiţiile în care, în zonă, imobilele pot avea cel mult 13 metri şi au susţinut că acesta va distruge caracterul zonei protejate Mântuleasa, unde se află mai multe clădiri de patrimoniu.

Anterior, pe 29 august, Tribunalul Bucureşti a anulat Planul Urbanistic Zonal prin care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat construirea blocului de 25 metri, cu cinci etaje, pe terenul pe care se afla şcoala unde a învăţat Mircea Eliade, demolată în 2002, fără aviz de la Ministerul Culturii.

Povestea terenului cu pricina

După ce Ministerul Culturii a demolat ilegal școala la care a învățat celebrul scriitor român Mircea Eliade, așa cum susține Nicușor Dan, terenul a rămas în paragină câțiva ani. În 2006 a fost cumpărat de către Leader Properties, iar În 2008 Primăria Sectorului 3 a aprobat, printr-o hotărâre de Consiliu Local, construirea unui turn de 17 etaje, pe acel teren.

Locuitprii din zonă au protestat împotriva centruirii blocului mamut aprobat de Consiliul Local al Sectorului 3 și, într-un final, aceștia din urmă au abrogat hotărârea. Dezvoltatorul imobiliar a revenit în 2010 cu propunere de a construi un bloc de opt etaje, însă de această dată nu a mai fost aprobat de către CL Sector 3.

Iar în martie 2016, la final de mandat pentru Consiliul General de atunci, a fost adoptată o hotărâre care dădea frâu liber construirii unui bloc de patru etaje pe locul în care a fost școala lui Eliade. La scurt timp, Gabriela Firea a venit în completarea acelei hotărâri, printr-o autorizație de construire, anulată acum de Tribunalul București datorită insistențelor vecinilor din zonă, scrie hotnews.ro.