Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenă de film. Un polițist corupt își imploră plângând colegii să ascundă un document
Scenă de film. Un polițist corupt își imploră plângând colegii să ascundă un document

Scenă de film. Un polițist corupt își imploră plângând colegii să ascundă un document

O scenă incredibilă a fost filmată joi dimineața, având în prim plan un polițist anchetat pentru șantaj. Acesta izbucnește implorându-și colegii să ascundă un document care are legătură cu cazul său.

Un polițist arădean care este anchetat de DGA pentru o faptă de șantaj comisă în perioada în care el însuși lucra în această instituție, a început să plângă în fața colegilor, implorându-i să ascundă un document care are legătură cu cazul. Scena a avut loc joi dimineață, în parcarea Inspectoratului de Poliție Arad, iar cineva a filmat totul și a dat imaginile presei.

În momentul în care colegii îi pun în față un document, polițistul nu se mai poate ține în picioare și izbucnește în plâns. ”Să n-o dai la nimeni!”, își imploră colegii polițistul corupt, făcând referire la hârtia – document pe care unul din colegi i-o arată.

La începutul lunii octombrie agentul de poliție George T. a fost prins în flagrant în timp ce încasa bani de la persoana pe care o șantaja. Sursele EVZ indică faptul că ar fi solicitat banii în repetate rânduri, încasând, când a fost prins, 200 de euro. Victima ar fi, culmea, o persoană foarte apropiată lui.

Atât în perioada în care a șantajat-o, dar și în momentul flagrantului, agentul era angajat la DGA. Ulterior, cu data de 24 octombrie, s-a transferat în cadrul IPJ Arad.

”În imagini apare un agent de poliție, fost angajat al Serviciului Județean Anticorupție Arad, cercetat în prezent într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Arad pentru o faptă care nu are legătură cu atribuțiile de serviciu. De altfel, la scurt timp după dobândirea calității de suspect în cauză, agentul a solicitat, prin raport, încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea noastră.

(…) Totodată, cu acest prilej, precizăm că instituția noastră se delimitează total de comportamente ilegale sau în dezacord cu normele morale, fiind o unitate bazată pe valori profunde, în deplin respect față de competențele profesionale ale personalului propriu”, a transmis Biroul de Presă al DGA.

Dosarul agentului este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Procurorul de caz a dispus, miercuri, punerea sub control judiciar a polițistului, pe o perioadă de 60 de zile, a declarat pentru EVZ, Camelia Miculescu Ungar, purtătoarea de cuvânt a instituției.

În urma scenei care a avut loc în momentul în care polițiștii din cadrul IPJ Arad i-au adus la cunoștință colegului lor măsura preventivă, acesta a făcut o criză și a ajuns la medic. Se apre că are probleme cardiace serioase și de natură emoțională, astfel că în perioada următoare se va afla sub supraveghere medicală.

Sursa foto – video: Crtic Arad.