Evenimentul Zilei > Politica > SCANDALUL în PMP continuă: Cine a furat trebuie să plătească
SCANDALUL în PMP continuă: Cine a furat trebuie să plătească

SCANDALUL în PMP continuă: Cine a furat trebuie să plătească

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureșan, a scris pe pagina sa de Facebook că persoanele care au furat trebuie să plătească. Tot astăzi, Deputatul PMP, Robert Turcescu, l-a criticat pe liderul partidului, Traian Băsescu, pentru amendamentele depuse la Legea grațierii.

„E simplu: cine a furat trebuie să plătească.

În rest, avem multe lucruri de făcut pentru oamenii cinstiți: școli, spitale, investiții, autostrăzi, pensii și salarii”, a scris Mureșan.

Deputatul PMP, Robert Turcescu, a făcut trimitere  la declarația lui Traian Băsescu, din decembrie 2016, când fostul șef al statului preciza că „am obligaţia că în numele democraţiei, împreună cu toate resursele politice ale micuţului PMP, să asigur o opoziţie fermă, fără compromisuri, fără jumătăţi de măsură. Asta este democraţia. Până la urmă, acesta pare să fi fost destinul meu în politică: opoziţia fără compromisuri la PSD”.

„În ceea ce mă priveşte, cînd am devenit deputat PMP aşa am înţeles să-mi asum mandatul pentru următorii patru ani: am fost, sînt şi voi rămîne un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil şi va duce la disoluţia Partidului Mişcarea Populară. PMP este un proiect viabil, necesar democraţiei româneşti, dar numai în condiţiile în care declaraţia preşedintelui Băsescu din decembrie 2016 va rămîne în permanentă actualitate. Asta este democraţia, adevărată democraţie: sistemul în care, adeseori, e mult mai necesară o bună Opoziţie, fără compromisuri, fără jumătăţi de măsură!”, a scris Turcescu.

Purtătorul de cuvânt al PMP, Magdalena Bistriceanu l-a criticat pe Turcescu. „Trist este să vezi cum trădătorii se pliază în funcție de interese! Apreciez oamenii corecți și-mi pare rău că am susținut și am făcut campanie unui astfel de personaj, care ulterior și-a arătat adevăratul caracter!”, a susținut ea.

Totodată, președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a precizat că amendamentele depuse de Traian Băsescu la Legea grațierii nu au fost discutate în partid.

Traian Băsescu a depus mai multe amendamente la Legea graţierii, pentru că, spune fostul președinte, în varianta actuală a proiectului, persoanele considerate "indezirabile" vor fi pedepsite mai aspru. Liderul PMP propune și reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie. Un alt amendament permite graţierea inclusiv a persoanelor condamnate pentru terorism. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News