Evenimentul Zilei > Justitie > Scandalul anului în justiția română. Conversații ale procurorilor despre fabricarea dosarelor și moartea adversarilor
Scandalul anului în justiția română. Conversații ale procurorilor despre fabricarea dosarelor și moartea adversarilor

Scandalul anului în justiția română. Conversații ale procurorilor despre fabricarea dosarelor și moartea adversarilor

Un nou episod din scandalul anului în Justiție dezvăluie conversațiile dintre procurori, membri ai unei asociații profesionale, pe un grup de Whatsapp.

Scandalul provocat de conversațiile magistraților, pe un grup de Facebook, are și o continuare. După discuțiile magistraților care exprimau opinii politice și jigniri la adresa celor care nu le împărtășeau punctele de vedere, procurorii sunt cei care intră în atenția publicului. Un nou episod din scandalul „Justice leaks”, care este este pe cale să devină scandalul anului în Justiție din România, îi are protagoniști pe procurori.

Noi dezvăluiri despre derapajele unor procurori, au apărut în spațiul public, preluate de pe un grup de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor. Din discuții se poate observa cum sunt pregătite anchetele, cum se fabrică dosarele sau cum se pun la cale arestări și percheziții în miez de noapte.

Mesajele au fost publicate în mai multe fotografii, pe site-ul stiripesurse.ro.


CSM tună și fulgeră. Magistrații, gafă uriașă. Să se rezolve imediat!


Discuții scandaloase ale procurorilor

Participanții la discuții își râd de șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru. Mai mult, în contextul unor discuții despre desfiinţarea SIIJ, unul dintre procurori vorbeşte chiar despre moartea inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare, afirmând că obezitatea scade speranţa de viaţă.

Aceștia își exprimă îşi exprimă speranţa ca până în februarie SIIJ va fi desfiinţată. Astfel, Lucian Netejoru ar urma să fie arestat de structurile care vor prelua competenţa de anchetare a magistraţilor.

Pe rând, procurorii afirmă că această arestare ar fi ca un cadou pentru ei.


Scandalul anului în justiția română. Pe forumul judecătorilor, șeful CSM este făcut „slugărete”


Scandalul anului în Justiție

Zilele acestea, în spațiul public au apărut informații despre conversațiile purtate pe un grup de Facebook cu numele „Forumul judecătorilor”. În acest grup se regăsesc aproximativ 2.000 de judecători și procurori români. Aceștia vorbesc vrute și nevrute, făcând tot felul de comentarii la adresa colegilor sau a politicienilor.

O parte din comentarii au vizat desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Corupție. Unul dintre cei mai activi magistrați pe acest forum este un anume „Caius Marcius”. Despre acest personaj din era Romei Antice, cei de la știripesurse.ro susțin că ar fi celebrul procuror Bogdan Pîrlog care a deschis dosarul „10 august”, închis cu o mare clasare și scandal.

Sursa foto: stiripesurse.ro