Protestatarul agresiv de la Universitate, reținut pentru 24 de ore. Ce acuzații îi aduc procurorii

Protestatarul agresiv de la Universitate, reținut pentru 24 de ore. Ce acuzații îi aduc procurorii

Un protestatar care a devenit agresiv cu jandarmii, la Piața Universității, când i s-a cerut să se legitimeze, a fost reținut pentru 24 de ore.

Protestatarul agresiv ridicat de jandarmi la Piața Universității a fost reținut pentru 24 de ore. El este acuzat de ultraj, conform procurorilor.

Un protestatar care a participat, luni, la protestul din Piaţa Universităţii împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul COVID-19, a fost reţinut pentru 24 de ore. Decizia a fost luată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Personajul reținut este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de ultraj.

Bărbatul respectiv a fost ridicat luni seara de către jandarmi şi audiat de procurori, La finalul audierilor, anchetatorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jandarmii susţin că protestatarul a refuzat să se legitimeze şi a devenit violent cu forţele de ordine.

„În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piaţa Universităţii, bărbatul a refuzat să poarte mască de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Proteste violente în București

Câteva mii de persoane au participat la un protest împotriva restricțiilor anti-COVID, impuse de autorități, în București. Protestele au degenerat și a fost nevoie de o intervenție în forță a autorităților.

Un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie în urma protestului de luni seara din Bucureşti, a informat, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet.

În confruntările cu protestatarii au fost răniți 12 jandarmi, iar trei dintre aceştia au fost duși la spital.

„Toate cele 188 de persoane conduse de colegii noştri la sediile de Poliţie sunt în acest moment indentificate, fotografiate, amprentate, mare parte dintre acestea au fost şi sancţionate. La această oră, au fost aplicate 222 de sancţiuni de peste 200.000 de lei, opt dintre acestea fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate până în prezent sunt audiate şi vor fi dispuse măsurile legale. Desfăşurăm activităţi de investigaţii pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri şi au tulburat ordinea şi liniştea publică”, a declarat Berechet.