Evenimentul ZileiInternationalScandal uriaș în Italia. Șeful Lombardiei, anchetat pentru echipamentele sanitare

Scandal uriaș în Italia. Șeful Lombardiei, anchetat pentru echipamentele sanitare

Scandal uriaș în Italia. Șeful Lombardiei, anchetat pentru echipamentele sanitare
Preşedintele regiunii italiene Lombardia, Attilio Fontana este investigat investigat pentru o presupusă fraudă legată de un contract de achiziţie de echipamente sanitare.

Anchetatorii italieni îl acuză pe Attilio Fontana că a încheiat un contract de 500.000 de euro cu o companie controlată de cumnatul său.

Regiunea italiană Lombardia este cea mai afectată de pandemia cu noul coronavirus, înregistrând zeci de mii de persoane îmbolnăvite cu noul coronavirus, și sute de morți.

Cu cele 16.000 de decese, regiunea italiană Lombardia este una din cele mai afectate de coronavirus din Europa. Acum se caută răspunsuri la dimensiunile pe care le-a avut pandemia.

Din cei peste34.000 de oameni care au murit în Italia în urma COVID-19, peste 16.000 provin doar din Lombardia. La Bergamo nu există aproape nimeni care să nu fi pierdut o rudă sau pe cineva cunoscut, după ce aceștia s-au infectat cu noul virus.

Fontana susţine că nu a avut cunoştinţă de faptul că regiunea pe care o conduce a încheiat în aprilie un contract de peste 500.000 de euro pentru achiziţia unor uniforme medicale de la compania de textile Dama, controlată de Andrea Dini, cumnatul său, şi în care soţia sa, Roberta, deţine 10% din acţiuni.

După ce presa a dezvăluit afacerea, Andrea Dini a decis în luna mai să doneze aceste echipamente autorităţilor sanitare din Lombardia. Dar pentru a-i compensa cumnatului său pierderea suferită astfel, Attilio Fontana a încercat să-i transfere acestuia în luna mai 250.000 de euro într-un cont personal în Elveţia. Transferul bancar a fost marcat drept suspect de către autorităţile pentru prevenirea spălării banilor, astfel că în final Fontana l-a anulat.

Într-o declaraţie acordată publicaţiei La Stampa, el a calificat această situaţie drept ”absurdă” şi s-a apărat de acuzaţiile că ar fi comis vreun delict.

„Care este infracţiunea ? De obicei oamenii sunt investigaţi pentru că încearcă să ia bani ilegal. Or, eu aş putea să intru în istorie ca primul politician investigat pentru încercarea de a da bani”, spune preşedintele regiunii Lombardia.

Attilio Fontana provine din partidul de extremă-dreapta Liga, aflat în opoziţie şi condus de Matteo Salvini, acesta din urmă considerând că această investigaţie este un atac condus de procurori cu motivaţie politic, potrivit agerpres.ro


Accesează: