Evenimentul Zilei > Sport > Scandal uriaș în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis
Scandal uriaș în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis

Scandal uriaș în echipa de gimnastică a SUA. Un antrenor s-a sinucis

Un scandal uriaș a lovit, din nou, echipa de gimnastică a SUA, iar un fost antrenor s-a sinucis, în urma unui nou val de acuzații, de abuz sexual și fizic, formulate de o fostă sportivă.

Scandal uriaș în echipa de gimnastică a SUA. O fostă sportivă a făcut o serie grave, de abuz, în urma cărora un antrenor s-a sinucis. Aceasta solicită o investigație din partea autorităților asupra acuzațiilor pe care le-a formulat.

John Geddert (foto) a fost antrenorul echipei feminine de gimnastică artistică a SUA, campioană olimpică în 2012. El s-a sinucis la câteva ore după ce a fost inculpat pentru pentru „muncă forţată” şi agresiuni sexuale asupra sportivelor din Michigan.

Procurorii au anunțat că fostul antrenor, în vârstă de 63 de ani, va fi judecat pentru abuzuri fizice, verbale și sexuale. Victime au fost un număr de 20 de sportive care se antrenau în clubul de gimnastică pe care îl deținea, Twistars.

La același club lucrase și Larry Nassar, fostul medic al lotului american de gimnastică. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

Acest lucru a declanșat un adevărat scandal în echipa de gimnastică a SUA.

Scandal uriaș în echipa de gimnastică a SUA

John Geddert a fost acuzat și că a minţit poliţia. Polițiștii susțin că el ar fi cunoscut agresiunile sexuale comise de Larry Nassar. Fostului antrenor i s-a reproșat că, deși cunoștea ce se întâmplă în clubul său nu a luat nici o măsură. Faptele s-au petrecut între 2008 şi 2018.

Printre victimele celebre ale medicului Nassar se numără Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas. Toate trei gimnastele au fost medaliate cu aur olimpic.

Într-o serie de postări pe Twitter, Aly Raisman a criticat dur gimnastica din SUA. Sportiva a făcut mai multe acuzații la adresa organizației, spunând că oficialii sportivi ascund mizeria sub preș.

Fosta gimnastă a anunțat că va solicita o investigație separată a acuzațiilor pe care le-a formulat la adresa celor care au permis aceste nenorociri.

Continuarea articolului pe Rețete și Vedete