Evenimentul Zilei > Social > Facebook pregătește noi instrumente pentru a preveni abuzurile asupra minorilor
Facebook pregătește noi instrumente pentru a preveni abuzurile asupra minorilor

Facebook pregătește noi instrumente pentru a preveni abuzurile asupra minorilor

Compania Facebook a anunțat că pregătește un set de noi instrumente pentru a preveni abuzurile asupra minorilor. Directorul Facebook în probleme de siguranță, Antigone Davis, a calificat utilizarea aplicațiilor companiei pentru comiterea de abuzuri împotriva copiilor drept oribilă și inacceptabilă.

Gigantul social media Facebook a anunţat că pregăteşte noi instrumente în cadrul demersurilor sale de a preveni abuzurile asupra minorilor, informează dpa.

“Utilizarea aplicaţiilor noastre pentru comiterea de abuzuri împotriva copiilor este oribilă şi inacceptabilă”, a scris pe blogul companiei Antigone Davis, directoare în cadrul Facebook pentru aspectele legate de siguranţă.

Facebook lucrează la dezvoltarea de noi instrumente și politici pentru protecția împotriva abuzurilor asupra minorilor

Compania Facebook a anunțat că lucrează la dezvoltarea de instrumente şi politici menite să împiedice distribuirea în reţea de conţinuturi care pun copii în postura de victime. Două astfel de instrumente sunt în faza de “testare”. Primul are în vedere căutarea cu scop potenţial rău intenţionat de astfel de conţinuturi, iar al doilea vizează distribuirea fără rele intenţii a conţinuturilor de acest fel.

Atunci când se caută pe Facebook termeni asociaţi cu exploatarea copiilor, apare un mesaj tip pop-up de avertizare asupra consecinţelor vizionării de astfel de materiale. Mesajul prezintă totodată modalităţi de a obţine asistenţă din partea unor organizaţii anti-abuzuri.

Se poate opta pentru eliminarea conţinuturilor nocive, iar astfel de postări vor fi de asemenea raportate Centrului naţional pentru copii dispăruţi şi exploataţi (NCMEC).

Al doilea instrument, vizând oprirea partajării de conţinuturi ce reprezintă abuzuri împotriva minorilor, constă într-o alertă de securitate care avertizează asupra consecinţelor distribuirii de astfel de materiale.

Compania Facebook urmărește să elimine profilurile, paginile Facebook și Instagram dedicate disribuirii de imagini cu copii

Compania social media urmăreşte în acelaşi timp să elimine profilurile, paginile, grupurile de pe Facebook, precum şi conturile de Instagram dedicate distribuirii de imagini cu copii care prezintă ipostaze, hashtaguri sau comentarii cu semne “nepotrivite” de afecţiune.

“În cadrul acestei noi politici, chiar dacă imaginile în sine nu încalcă regulile companiei, textul însoţitor ne poate ajuta să stabilim dacă un conţinut care implică minori are o tentă sexuală inadecvată şi dacă profilul, pagina, grupul sau contul asociate trebuie eliminate”, a declarat Antigone Davis. Intențiile Facebook sunt de apreciat în condițiile în care activitățile negative de acest gen au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani.