Evenimentul Zilei > Politica > Scandal și circ în Parlamentul României. Ciolacu: „Ați furat tabletele copiilor”
Scandal și circ în Parlamentul României. Ciolacu: „Ați furat tabletele copiilor”

Scandal și circ în Parlamentul României. Ciolacu: „Ați furat tabletele copiilor”

Guvernul PNL este mai periculos decât coronavirusul, a declarat luni, în Plenul Parlamentului, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Luni, în Plenul Parlamentului, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat cu Guvernul condus pe Ludovic Orban este mai periculos decât noul coronavirus.

Sunteți corupție până în măduva oaselor

Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? I-ați mințit de atâtea ori. Sunteți singurul guvern din istorie care a trecut bugetul țării prin asumare. Ați spus că aveți bani în buget pentru toți. Ați mintit, pentru copii, pentru profesori, pentru pensionari, nu ați mai avut bani. Nici pentru antreprenori, nici pentru fermieri. I-ați lăsat să se descurce pe cont propriu pentru că ați furat bani”, a transmis Ciolacu.

„Dumneavoastră sunteți adevăratul răspândac a sărăciei. Singura promisiune onorată a fost către prietenii dumneavoastră politici, să-i faceți și mai bogați din banii românilor, din sutele de miliarde împrumutate. Caracatița penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteți corupție până în măduva oaselor. Ați furat până și măștile pensionarilor, măștile care trebuiau să ajungă la cei mai vulnerabili dintre români, la cei care nu au ce mânca. Ați furat tabletele copiilor, ați furat până și ventilatoarele care acum ar fi putut salva vieți omenești”, a adăugat liderul social-democrat, în Parlament.

„Acest guvern a devenit mai periculos decât noul coronavirus. Trebuie oprit, lucrurile trebuie repuse sub control!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ați scos total România din Europa

„Ați stat atât de mult cu ochii în sondaje încât ați uitat de nevoile reale ale acestui popor! Ați scos total România din Europa, nu doar în privința testării sau a școlilor pe care le țineți închise, dar și a modelul economic european”, a mai spus Marcel Ciolacu.

”România riscă să piardă dreptul la fonduri europene. Ați depășit toate normele de disciplină fiscal-bugetară, care condiționează acordarea banilor europeni. Deficit record și datorii uriașe. Cele mai mari de după Revoluție. V-a spus-o clar Comisia Europeană, nu noi. Spuneți-le românilor adevărul, domnule Orban! Incompetența voastră, a celor din guvern, creează deja greutăți imense pentru acest popor. Incompetența voastră nu amenință doar viața și sănătatea românilor, ci și locurile de muncă, veniturile familiilor și siguranța lor alimentară”, a adăugat liderul PSD.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.