Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL de PLAGIAT la nivel înalt. Șeful DGA a fost „descoperit”
SCANDAL de PLAGIAT la nivel înalt. Șeful DGA a fost „descoperit”

SCANDAL de PLAGIAT la nivel înalt. Șeful DGA a fost „descoperit”

A izbucnit un nou scandal de plagiat, de această dată fiind vizat șeful DGA, Cătălin Alexandru Ioniță. Acesta și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

Chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă, director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi fost şef al Poliţiei Române, a plagiat întreaga sa teză de doctorat, scrie PressOne.ro. Chestorul se apără spunând că a fost de bună credinţă şi a urmat recomandările conducătorului de doctorat.

Lucrarea de doctorat a lui Cătălin Ioniţă are 196 de pagini și poartă titlul "Criminogeneza infracțiunilor cibernetice". 

Introducerea este copiată din textul de debut al volumului "Criminalitatea informatică", de Tudor Amza și de Cosmin Petronel Amza, apărut în 2003 la editura Lumina Lex din București.

De la pagina 11 la pagina 13, începând de la subcapitolul "Aspecte specifice criminalității cibernetice", tot conținutul este plagiat din cartea "Dreptul penal al afacerilor", ediția a IV-a − semnată de Costică Voicu, Alexandru Boroi, Ioan Molnar, Mirela Gorunescu, Sorin Corlațeanu, apărută în 2008 la editura C.H. Beck din București.

 „Sunt dispus să mă prezint şi să explic în faţa oricărei comisii. Bibliografia lucrării este una stufoasă, unde sunt trecute generic sursele articolelor luate. Mi-am urmărit mereu mentorii şi am urmat recomandările coordonatorului”, a declarat Cătălin Ioniţă pentru News.ro.