Evenimentul Zilei > Monden > Scandal în lumea mondenă. Creatoare de modă chemată în justiție pentru ruperea logodnei. Procesul se anunță delicios
Scandal în lumea mondenă. Creatoare de modă chemată în justiție pentru ruperea logodnei. Procesul se anunță delicios

Scandal în lumea mondenă. Creatoare de modă chemată în justiție pentru ruperea logodnei. Procesul se anunță delicios

Situație rar întâlnită în justiția din România. Un om de afaceri și-a dat în judecată fosta logodnică, cerându-i daune imense pentru că și-a încălcat promisiunea de căsătorie.

Este vorba despre omul de afaceri Adrian Stănescu și cunoscutul designer de modă Lucia Maria Hohan care au ajuns în instanță din cauza neînțelegerilor care au dus la ruperea logodnei.

Adrian Stănescu a dat-o în judecată pe Lucia Hohan și i-a cerut o despăgubire record de 550.000 de euro. Acesta a apreciat că designerul îi datorează 500.000 de euro sub formă de despăgubiri materiale și alte 50.000 euro ca daune morale. În acest sens a depus în instanță probe materiale, care ar indica culpa exclusivă a fostei logodnice.

Instanța va trebui să se pronunțe dacă Lucia Maria Hohan este vinovată pentru ruperea logodnei și a promisiunii de căsătorie. Această faptă este prevăzută de Codul Civil din România, la articolul art. 269 (Răspunderea pentru ruperea logodnei) pct. 1:

„Partea care rupe logodna în mod abuziv poate fi obligată la despăgubiri pentru cheltuielile făcute sau contractate în vederea căsătoriei, în măsura în care au fost potrivite cu împrejurările, precum și pentru orice alte prejudicii cauzate”.

Atât creatoarea de modă, cât și omul de afaceri au refuzat să dea detalii despre procesul în care sunt implicați.

„Sincer, nu, nu vreau să comentez nimic! Dacă va fi cazul, veți primi un punct de vedere din partea uneia dintre cele 3 firme de avocatură care mă reprezintă”, a spus cunoscuta creatoare, citată de Fanatik.

Aceasta în vreme ce omul de afaceri s-a limitat să spună că așteaptă să se facă dreptate. 

sursa foto: casino-magazine.ro

Omul de afaceri cere despăgubiri uriașe

Adrian Stănescu s-a prevalat de această reglementare și a cerut despăgubiri financiare de la fosta logodnică. Între altele el a acuzat că fost nevoit să cheltuie sume foarte mari pentru a satisface pretențiile Luciei Hoham.

Cei doi au început o relație în anul 2007, iar câteva luni mai târziu s-au mutat împreună, inițial într-o garsonieră.

Iar din acel moment, susține omul de afaceri, a cheltuit sume imense pentru a-i asigura iubitei sale tot confortul. Aceasta fiind încredințat că vor ajunge să se căsătorească. Vacanțe costisitoare la Roma, Santorini, Paris, Maroc sau Caraibe, o casă de 450.000 de euro, toate cheltuielile au fost făcute în ideea că vor fi împreună pentru totdeauna.

Sursa foto: Facebook

Cei doi s-au separat definitiv în 2019

În ziua de 22 octombrie 2011, la nașterea primului lor copil, Adrian Stănescu a cerut-o în căsătorie pe Lucia Maria Hohan, iar aceasta a acceptat. În 2014 li s-a născut și cel de-al doilea copil, iar căsătoria a fost amânată. Relațiile dintre cei doi au început să se degradeze, din 2015, când au avut loc mai multe dispute în care s-au făcut acuze de infidelitate.

Chiar și așa, în 2018, Lucia Maria Hohan ar fi cumpărat din Italia o pereche de verighete personalizate, semn că își dorește o căsătorie. Un an mai târziu, în 2019, însă cei doi s-au despărțit, după 11 ani, pe motiv de infidelitate a femeii. Iar acum, după doi ani, au ajuns în fața instanței, fostul logodnic acuzând că Lucia Hohan nu ar fi vrut niciodată să se căsătorească cu el.