Evenimentul Zilei > Monden > Exclusiv. Contul cunoscutei creatoare de modă Maria Marinescu a fost atacat de hackeri turci. Manevra prin care a fost păcălită
Exclusiv. Contul cunoscutei creatoare de modă Maria Marinescu a fost atacat de hackeri turci. Manevra prin care a fost păcălită

Exclusiv. Contul cunoscutei creatoare de modă Maria Marinescu a fost atacat de hackeri turci. Manevra prin care a fost păcălită

Situație extrem de neplăcută pentru Maria Marinescu. Contul de Instagram, practic ”instrumentul de marketing” pe care l-a crescut în ani și prin intermediul căruia își promova creațiile, i-a fost furat.

Cunoscut designer vestimentar și personaj monden foarte în vogă în anii  trecuți (nepoată prin alianță a lui Ion Iliescu, a fost logodnica lui Cristi Chivu și soția lui Ion Ion Țiriac), Maria Marinescu s-a dedicat total vieții de familie după căsătoria cu Alin Petrache, fost președinte al Comitetului Olimpic Sportiv din România.

Maria nu a renunțat însă la marea ei pasiune, moda, și a continuat să creeze și să inoveze în domeniu. Mai mult, după ce a devenit pentru a doua oară mamă ( Maria mai are un copil cu fostul soț, Frank Collin) și grație apropierii și de cele trei fiice ale lui Alin Petrache – din căsătoria anterioară, designerul și-a îndreptat atenția și către moda juniorilor și a creeat linia Kids Society.

Maria Marinescu folosea, așasar, contul de Instagarm – unde strânsese aproape 25.000 de followersi – pentru a-și face cunoscute creațiile, un instrument foarte util mai ales pe perioada pandemiei.

”Nu intrasem de câteva zile pe Insta și m-am trezit cu un mesaj că de pe contul meu a fost violat nu știu ce agreement și să trimit un mail la o adresă că altfel risc să-mi șteargă contul. Mesajul era semnat Insta Team, m-am speriat, am trimis mail și în secunda doi am pierdut contul. Nu mă mai puteam loga, nu mai reușeam nimic” a povestit maria Marinescu pentru Evz.ro. 

Conturi furate, cereri de răscumpărare

Numele contului a fost parțial schimbat și adevărata posessoare nu a mai reușit sub nicio formă să-l acceseze. Designerul a luat legătura cu o echipă de IT-iști și așa a aflat că ”furtul” conturilor de Instagram, în special al celor cu mulți urmărilori, e o practică. O amică i-a relatat inclusiv că a pățit exact același lucru și că ulterior, după câteva zile, a fost contactată și i s-a cerut ”răscumpărare”: 500 de euro ca să-și recupereze contul.

Supărarea Mariei era cu atât mai mare, pentru că urma, în câteva zile, să lanseze o linie vestimentară inedită alături de un alt personaj celebru – nu a dezvăluit încă despre ce e vorba. 

Până la urmă, It-ișii au reușit să recupereze contul creatoarei de modă, însă întâmplarea rămâne. ”Vreau să-i avertizez cu ocazia asta pe toți cei cu conturi de Insta – mai ales pe cei care le folosesc și în scopuri profesionale- să aibă grijă ce avertismente primesc și unde trimit mail apoi, ca să nu pice în capcană, ca mine:” a spus Maria.