El a mărturisit sâmbătă că a practicat această metodă controversată care pretinde să modifice orientarea sexuală a persoanelor.

„Vă pot spune că am o cunoaştere profundă a metodei şi am practicat-o” , a declarat Peretz, întrebat fiind într-un interviu pentru postul de ştiri israelian Canal 12 despre această terapie, a relatat cotidianul Haaretz, potrivit Agerpres.

Realizarea acestui tip de terapie este posibilă, el insistând asupra faptului că a pus în aplicare personal această metodă cu studenţii săi.

„Mai întâi de toate, îi îmbrăţişam şi le spuneam lucruri foarte afectuoase. Să gândim, să învăţăm şi să privim” , a explicat Peretz, când a fost întrebat ce sfaturi i-a dat unui student care i-a vorbit despre orientarea sa sexuală.

Peretz, fost rabin şef al armatei israeliene şi lider al partidului Casa Evreilor, a fost numit recent ministru în guvernul în exerciţiu al premierului Benjamin Netanyahu şi se va prezenta la alegerile generale din 17 septembrie împreună cu coaliţia naţional-religioasă Uniunea Partidelor de Dreapta.

Comentariile sale de sâmbătă au generat o polemică de proporţii în Israel. Acestea au fost făcute după ce, în urmă cu câteva zile, acelaşi Peretz a afirmat despre căsătoriile mixte ale evreilor, în special în SUA, ca sunt „precum un al doilea Holocaust” . Aceste cuvinte au fost criticate intens.

Peretz „nu merită să fie responsabil de viitorul copiilor noştri” , a declarat noul lider al formaţiunii pacifiste Meretz, Nitzan Horowitz, primul politician aflat în fruntea unui partid politic israelian care şi-a asumat deschis homosexualitatea şi care i-a cerut lui Netanyahu să-l destituie pe Peretz pentru comentariile sale.

„Terapia de conversie este un lucru periculos care-i pune pe tineri în situaţii dificile, ajungând chiar să aibă porniri sinucigaşe” , a avertizat Horowitz.

Organizaţia care grupează diversele curente ale comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) din Israel, Aguda, a condamnat la rândul său declaraţiile lui Peretz şi a apreciat că „tinerii israelieni nu trebuie expuşi la veninul homofob pe care îl emană cineva care susţine că se dedică educaţiei şi valorilor” , transmite EFE, citat de Agerpres.