Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal în Cluj, la nivel înalt. Boc se ceartă cu fostul ginere al lui Ioan Rus
Scandal în Cluj, la nivel înalt. Boc se ceartă cu fostul ginere al lui Ioan Rus

Scandal în Cluj, la nivel înalt. Boc se ceartă cu fostul ginere al lui Ioan Rus

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a intrat în conflict cu fostul ginere al fruntașului PSD Ioan Rus, afaceristul Sile Pușcaș, din cauza unui teren pe care Primăria intenționează să amenajeze un parc. Municipalitatea dorește să expropieze terenul, pentru a realiza parcul, în vreme ce Sile Pușcaș ar fi dorit să dezvolte un proiect imobiliar. În prezent lupta dintre cele două părți se poartă în instanță dar și pe la diversele comisii ale Primăriei.

Disputa a început după ce Primăria și-a anunțat intenția de a investi 19 milioane de lei pentru amenajarea unui spațiu verde pe un teren în suprafață de 12.095 mp, din cartierul Zorile, deținut de firma Florisal, a lui Pușcaș. Din suma totală, s-a propus ca 9,2 milioane de lei să fie plătiți proprietarului sub formă de despăgubire, conform Gazetei de Cluj.

Acest lucru i-a nemulțumit pe reprezentanții Florisal, mai ales că doreau să dezvolte un proiect imobiliar, mult mai profitabil, pe suprafața respectivă. Drept urmare au acționat în judecată Primăria Cluj Napoca, solicitând ca proiectul primăriei să fie abandonat, ori să primească despăgubiri de 202 milioane de lei, de vreo douăzeci de ori mai mari decât cele ce le-au fost propuse.

Avocații firmei au deschis mai multe acțiuni în instanță, împotriva Primăriei Cluj Napoca solicitând, între altele, suspendarea și revocarea hotărârii de consiliu local prin care a fost aprobat studiul de oportunitate privind amenajarea unui parc pe terenul cu pricina.

Ei susțin că Primăria ar fi încadrat, într-o primă fază, terenul la zonă construibilă, motiv pentru care și-au exprimat intenția de a construi. Ulterior, Primăria a revenit, reîncadrând locația în categoria spațiilor verzi și propunând expropierea terenului în vederea amenajării parcului, lucru cu care n-au fost de acord reprezentanții firmei.

Boc: „Apăr interesul public”

În replică, primarul Emil Boc a precizat că acționează în interes public și că un parc ar fi mai important decât un proiect imobiliar privat.

„Mai spun o dată, dorim să construim un oraș pentru oameni, nu pentru profit. Dacă acest lucru nu se înțelege de către unii beneficiari, care deja au beneficiat de orașul acesta cum poate nimeni nu a mai beneficiat, poate ar trebui să se uite și la cealaltă parte, și la ce oferă înapoi, pentru că au primit foarte mult”, a spus Emil Boc.

În mai multe rânduri, primarul Emil Boc s-a plâns că se află într-un permanent război cu investitorii privaţi, care se opun amenajării de parcuri şi de parking-uri în oraş. Boc a dat ca exemplu conflictul cu fostul ginere al lui Ioan Rus, despre care a spus că îl hărțuiește la fiecare pas, atacându-i în instanță fiecare aviz și studiu pe care îl aprobă încercând să blocheze amenajarea parcului din cartierul Zorilor.

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.