Presa sârbă îl numește pe Ghiță „magnatul român” și scrie că vineri, aces ta a fost lăsat fără pașaport, în momentul eliberării din arest. Potrivit postului sârbesc N1: „Înalta Curte i-a confiscat lui Ghiță documentele de călătorie și i-a interzis să părăsească teritoriul Belgradului, cu obligația de a se prezenta de două ori pe lună la poliție”. Agenția de presă Tanjug e ceva mai precisă, spunând că lui Ghiță i-a fost reținut „pașaportul”.

Sârbii nu clarifică însă care dintre pașapoartele omului de afaceri român a fost confiscat: cel sloven falsificat, cu care s-a legitimat în noaptea de 13 spre 14 aprilie, când a fost reținut de sârbi, sau cel românesc, perfect valabil. Aceeași sursă arată și că Ghiță a fost informat că în cazul în care nu respectă aceste impuneri, banii de cauțiune vor fi confiscați și virați la bugetul Serbiei, iar el va fi din nou introdus în arest.

„Inculpatul Sebastian Ghi ță nu se va ascunde și nu va părăsi locuința fără permisiunea Curții”, notează judecătorul care l-a eliberat pe român.

De două ori pe lună, mai precis pe 1 și 15 ale fiecărei luni, Sebastian Ghiță e obligat să se prezinte la sediul poliției sârbe pentru o verificare de rutină.

Nu se știe când și dacă va fi extrădat

Până la această oră, autoritățile sârbe nu au anunțat dacă îl vor extrăda sau nu pe Ghiță, în baza solicitărilor omologilor de la București. De altfel, acesta a cerut azil politic în Serbia, invovcând faptul că în România e persecutat politic. Sebastian Ghiță a fugit din țară în timp ce pe numele lui au fost deschise de către DNA dosare penale pentru mită și trafic de influență, șantaj și conducere fără permis sau accesarea unor informatii nedestinate publicității.