Evenimentul Zilei > International > Sărbători cu lockdown. Aproape toată Europa se închide. Restricții dure puse în aplicare
Sărbători cu lockdown. Aproape toată Europa se închide. Restricții dure puse în aplicare

Sărbători cu lockdown. Aproape toată Europa se închide. Restricții dure puse în aplicare

De sărbători, Europa se închide. Restricții peste restricții de teama răspândirii coronavirusului. Germania, Olanda, Cehia, Lituania, Italia, Ungaria și Turcia intră în carantină dură în perioada Crăciunului și Anului Nou.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că va decide autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer și BioNTech, pe 21 decembrie, după apelurile statelor europene pentru a grăbi procesul de evaluare.

Lockdown total în Germania între 16 decembrie și 10 ianuarie

În Germania, de miercuri, a intrat în vigoare o izolare dură, convenită duminică între Guvernul german și cele 16 state federale, care se va prelungi până la 10 ianuarie.

„Începând de miercuri, viețile noastre vor fi afectate de măsuri mai restrictive ca oricând în istoria țării. Situația este foarte gravă’”, a spus un oficial german.

Şi şcolile îşi închid porţile. Până la 10 ianuarie, magazinele, restaurantele şi afacerile considerate non-esenţiale se închid din nou în Germania. Se menţine limita de cinci persoane din două familii diferite, la reuniunile private.

De Crăciun și de Anul Nou, italienii nu au voie să părăsească orașele de reședință

În Italia, Guvernul ia în calcul noi restricţii pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, pentru a limita şi mai mult deplasarea oamenilor.

De la începutul acestei luni, Guvernul a adoptat un pachet de măsuri, inclusiv o prelungire a restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

De asemenea, oamenii nu mai pot călători între regiuni, în perioada 21 decembrie și 6 ianuarie.

Carantină și în Olanda

O carantină de cinci săptămâni a intrat de vigoare și în Olanda, în încercarea de a limita extinderea COVID-19

Toate magazinele neesențiale, cu execepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și farmaciilor sunt magazine de marți, în timp ce școlile se vor închide începând de miercuri. În Franța, premierul a cerut oamenilor să se autoizoleze cu opt zile înainte de Crăciun, potrivit Antena3.

Ungaria și Turcia iau măsuri dure

În Ungaria, premierul Viktor Orbán va anunța pe 21 decembrie, dacă vor fi excepții de la restricții în perioada Crăciunului.

Măsuri se iau și în Turcia, unde autoritățile vor impune o carantină totală de patru zile, începând din 31 decembrie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

De asemenea Cehia și Lituania au luat, de asemenea, măsuri pentru stoparea pandemiei.