Săptămâna începe cu ploi în toate regiunile din Republica Moldova

Săptămâna începe cu ploi în toate regiunile din Republica Moldova Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ.

În Republica Moldova, săptămâna începe cu temperaturi care se încadrează în normalul acestei perioade a anului, după cum au anunțat meteorologii. Dar, ploile vor continua să cadă, și luni, peste Basarabia. Cerul se va prezenta înnorat pe tot parcursul zilei, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații vor fi însemnate. În ceea ce privește maxima din termometre, aceasta va fi cuprinsă între valorile de 6 și 10 grade.

Temperaturi normale pentru această perioadă, dar ploile persistă în Republica Moldova

În timp ce minima nu va coborî sub 6 grade Celsius, au anunțat specialiștii meteo. Vor fi 10 grade la Briceni și Rîbnița, la Bălți se vor înregistra 9, la Cahul, 8, la Chișinău vor fi 6 grade, iar la Ștefan-Vodă 4 grade Celsius.

În România, azi, 25 martie, vremea se va răci accentuat în sudul şi sud-estul ţării, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât faţă de mediile multianuale temperaturile diurne în toate regiunile vor fi mai mici şi se vor încadra între 6 şi 16 grade.

vremea

Meteo. Sursa foto: Pixavay

Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, iar noaptea treptat se va mai degaja. Va ploua în jumătatea de sud-est (unde pe alocuri vor fi cantităţi de apă de 10…15 l/mp) şi pe arii restrânse în rest, iar izolat în Transilvania şi nordul Dobrogei vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă, măzăriche şi ninsoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

La munte va ninge

La munte vor predomina ninsorile. Precipitaţiile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite izolat de descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu viteze la rafală de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii şi mai ales ziua şi în zonele joase de relief, cu rafale de 40…50 km/h, iar în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei, precum şi în sudul Transilvaniei vor fi viteze în general de 55…65 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -4 şi 5 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumă în regiunile intracarpatice şi în zona deluroasă din sud.