Evenimentul Zilei > Actualitate > SANCŢIUNE CNA. Amendă de 80.000 de lei pentru Antena 1
SANCŢIUNE CNA. Amendă de 80.000 de lei pentru Antena 1

SANCŢIUNE CNA. Amendă de 80.000 de lei pentru Antena 1

Subiectele discutate la "Acces direct" sunt abordate și în telenovele şi sunt prezentate la aceeași oră, susţine reprezentantul postului.

Postul  Antena 1 a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu 80.000 de lei pentru 16 ediții ale emisiunii Acces Direct, difuzate în perioada februarie – aprilie 2014 pentru limbaj și subiecte abordate la o oră accesibilă minorilor. Amenda de 80.000 de lei a fost propusă de Narcisa Iorga și a primit șapte voturi “pentru” și trei “împotrivă”.

“În aceasta zonă limbajul și subiectele ar putea fi o problemă. Din punctul nostru de vedere, moderatoarea a intervenit de fiecare dată pentru a-i împiedica pe invitați să folosească un limbaj injurios. E adevărat că sunt subiecte unele dintre ele șocante, unele dintre ele greu de acceptat de marea masă a publicului. (…) Se vorbește de adulter, de conflicte conjugale, de homosexualitate s.a. Astfel de subiecte sunt abordate și în telenovele sau alte producții care sunt prezentate la aceeași oră. (…) Poate nu ne place ce am văzut, știu că este greu de acceptat, dar sunt cazuri reale.”, a spus Mirela Bomboe, reprezentanta trustului Intact.