Guvernul italian a anunțat deportarea celor trei migranți africani suspectați de legături cu grupuri teroriste, dintre care unul a declarat că vrea să omoare "turiștii albi" și "creștinii".

Toamna expulzărilor a încept 

Primul pe listă este Ahmed Elbadry Elbasiouny Aboualy, în vârstă de 26 de ani, acuzat de "instigarea la terorismul islamic". Egipteanul a locuit în Italia cu un permis de muncă obţinut în 2005.  Potrivit Ministerului de Interne, deportarea de vineri aduce numărul de expulzări la 339.  Aceasta include 102 de cazuri care s-au produs în 2018.

Bărbații deportați sunt:

– Un marocan în vârstă de 22 de ani cu "numeroase precedente" cum ar fi beția și comportamentul dezordonat. A amenințat oamenii din afara unei sinagogi din Florența cu un cuțit de bucătărie, strigând "Allah Akbar".

– Un cetățean din Gambia de 24 de ani, care, pe lângă unele infracţiuni este acuzat că a servit în "grupuri teroriste internaționale". Într-un notebook avea instrucțiuni pentru asamblare și utilizare a explozivelor, precum și note care-și declara simpatia pentru un grup paramilitar activ în Africa Central-Vest. El a scris de asemenea despre dorința puternică de a "ucide turiștii albi" și "creștinii" din Gambia prin atacarea hotelurilor și a bisericilor în numele lui Allah.

– Al treilea bărbat expulzat este un tunisian de 28 de ani, arestat la Modena pentru vandalism și vânzarea de droguri. La procesul său  a lăudat în repetate rânduri statul islamic și a atacat poliția penitenciară, notează voiceofeurope.