Salată de Paste Spectaculoasă: Combină Clasicul cu Noutatea!

Salată de Paste Spectaculoasă: Combină Clasicul cu Noutatea!Sursa foto: Injorm | Dreamstime.com

Salată de paste care are tot ce v-ați putea dori într-un bol: o mulțime de roșii coapte, bucăți de mozzarella, măsline feliate, salam și o mulțime de ierburi verzi proaspete, toate amestecate într-o vinegretă aromată cu usturoi și oregano, pe bază de oțet de vin roșu.

Salată spectaculoasă. Serviți-o în aceeași zi în care este preparată pentru cel mai intens gust și cea mai bună textură.

Oricând este vorba de mâncarea italiană, ne gândim imediat la savoarea inconfundabilă și la pasiunea pe care italienii o pun în fiecare preparat. Și ce mod mai bun de a sărbători această cultură culinară decât cu o salată de paste inovatoare?

Ingrediente pentru 8-10 porții de salată de paste:

Pentru Dressing:

  • 3 linguri oțet de vin roșu (și eventual un pic în plus, după gust)
  • 1 cățel de usturoi, fin răzuit sau tocat
  • 1 linguriță oregano uscat
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • ⅓ cană ulei de măsline extravirgin (și un strop în plus pentru ornat)

Pentru Paste:

  • 1 pachet (aproximativ 500 g) paste scurte, precum farfalle
  • 1 pachet (aproximativ 300 g) roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 225 g mozzarella, tăiată cubulețe (sau puteți folosi biluțe mici de mozzarella)
  • 115 g salam feliat, tăiat în felii subțiri
  • ¾ cană măsline Kalamata, cu sâmburele scos, feliate
  • ½ cană castravete feliat subțire
  • 3 linguri ceapă roșie tocată
  • 1 cană pătrunjel și frunze de busuioc proaspete, tocate mărunt

Această salată de paste încorporează esența bucătăriei italiene într-o combinație echilibrată de arome și culori. Roșiile cherry adaugă o notă de dulceață. Măslinele Kalamata o nuanță sărată. Iar oțetul de vin roșu dă o aciditate plăcută. Salamul introduce un gust afumat și sărat. În timp ce busuiocul și pătrunjelul aduc prospețimea și aroma lor caracteristică.

Pregătirea nu durează mult și este simplă

Pregătirea acestei salate este simplă și rapidă. Combinați ingredientele pentru dressing într-un bol și amestecați bine. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le și lăsați-le să se răcească. Într-un bol mare, combinați pastele cu restul ingredientelor, turnați dressingul peste și amestecați bine.

În final, avem un preparat culinar ce aduce un omagiu tradiționalului. Dar cu un twist modern. Ideală pentru prânzuri rapide sau pentru ocazii speciale. Această salată de paste promite să impresioneze și cele mai rafinate papile gustative!

Pasul 1: Pregătiți dressingul: Combinați oțetul, usturoiul, oregano și un praf de sare și piper într-un bol mare. Adăugați uleiul, amestecând continuu; gustați și adăugați sare, piper sau oțet, după gust. Lăsați-l deoparte.

Pasul 2: Pregătiți pastele: Puneți o oală mare cu apă sărată la fiert. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când acestea sunt al dente. Scurgeți bine, transferați în bolul mare și amestecați cu dressingul în timp ce sunt încă calde.

Pasul 3: Adăugați roșiile, mozzarella, salamul, măslinele, castravetele și ceapa în bol și amestecați bine. Încorporați ierburile. Gustați și condimentați cu mai multă sare, piper și oțet, dacă doriți.

Pasul 4: Stropiți cu ulei de măsline și presărați cu piper proaspăt măcinat înainte de servire.

Ne puteți urmări și pe Google News