Evenimentul Zilei > Social > S-a tratat cu Paracetamol și a murit! Cazul unui bărbat care a crezut că poate învinge COVID-19
S-a tratat cu Paracetamol și a murit! Cazul unui bărbat care a crezut că poate învinge COVID-19

S-a tratat cu Paracetamol și a murit! Cazul unui bărbat care a crezut că poate învinge COVID-19

Excesul poate dăuna. Cazul unui bărbat este exemplul clar. Acesta amurit după ce a ales să se trateze acasă împotriva virusului COVID-19.

Excesul poate dăuna. Cazul unui bărbat este exemplul clar. Acesta amurit după ce a ales să se trateze acasă împotriva virusului COVID-19. Acesta a făcut exces de Paracetamol, lucru care i-a cauzat moartea.
Conform medicilor, ficatul bărbatului era distrus după administrarea dozelor repetate de paracetamol. Acesta a depășit cu mult limita de pastile pe care le poate suporta corpul uman în 24 de ore.

Ce au declarat medicii despre bărbatul care s-a tratat cu Paracetamol

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul a fost preluat de medicii de la Urgențe și internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare critică. Din păcate, starea acestuia a continuat să se agraveze, iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe, intrând în stop cardio respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima, fiind declarat decesul.

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, ceea ce i-a afectat foarte mult ficatul.