Revisal, softul Inspecției Muncii prin care se ține evidența tuturor salariaților din România, a raportat topul firmelor cu cei mai mulți angajați în România.

Și anul acesta, pe primul loc se află retailerul alimentar Kaufland, care are un număr de 17.700 de angajați. Poziția deținută de Kaufland este obținută din 2014, cînd a detronat producătorul de gaze și petrol OMV Petrom. “De cînd suntem în România am angajat în fiecare an peste 1000 de persoane. Ne propunem menținerea, și în acest an, al aceluiași număr, mai ales că avem în vedere deschiderea a cel puțin șase magazine noi”, au declarat reprezentanții Kaufland România pentru Ziarul Financiar.

Podiumul este completat de OMV Petrom și Automobile Dacia. Cu o cifră de 14.400 de angajați, OMV Petrom este însă în scădere cu o mie de lucrători față de anul anterior. Asta în timp ce Automobile Dacia stagnează de mai mulți ani în jurul cifrei de 14.000 de angajați. Conform topului, cinci dintre cei mai mari zece angajatori din România activeayă în sectorul comerțului, cei mai mulți fiind din retailul alimentar. Pe lîngă Kaufland, în top se mai regăsesc Profi, Carrefour și Mega Image