Evenimentul Zilei > Sport > S-a plictisit Gigi Becali? Foarte probabil un final de poveste la FCSB
S-a plictisit Gigi Becali? Foarte probabil un final de poveste la FCSB

S-a plictisit Gigi Becali? Foarte probabil un final de poveste la FCSB

Cândva, cea mai puternică echipă din România, FCSB are cel mai slab start de sezon din ultimii ani. A părăsit cupele europene, iar în campionat e la şapte puncte de liderul CFR Cluj. Mai mult, meci de meci, finanțatorul Gigi Becali face echipa și dictează schimbările.

Dacă la un moment dat, Becali se ferea să vorbească despre implicarea sa în deciziile tehnico-tactice, acum totul e la vedere. Iar FCSB nu mai pare a fi o echipă profesionistă de fotbal, nici măcar la nivel de aparenţe.

Gigi Becali este în tot și în toate

La fiecare meci, schimbările se fac, la grămadă, ca la un joc de calculator, dictate, telefonic, de patronul roş-albaştrilor! Statistica e şocantă, în acest sens: în patru din cele şapte partide oficiale din actuala stagiune, la FCSB au fost schimbaţi, în acelaşi minut, câte trei jucători! Vorbim despre schimbări efectuate la pauză sau chiar înainte de terminarea primei reprize. Nicio altă formaţie din România nu se poate „lăuda“ cu un asemenea bilanţ. Practic, meci de meci, FCSB e bulversată şi sabotată de propriul ei patron. Iar rezultatele se văd: echipa are cel mai slab start de sezon din ultimii ani, cu un procentaj al victoriilor de doar 42,8%. Iar dezastrul din actuala stagiune vine în completarea celui din ultimii ani. Pentru că FCSB n-a mai luat un titlu din 2015, iar ultima calificarea în grupele unei competiţii UEFA datează din 2017, scrie Adevărul.

Gigi Becali a trecut la concedierea jucătorilor. Aşadar, fundaşul Stipe Vucur şi atacantul Zdenek Ondrasek au fost deja daţi afară. În timp ce, alţi trei jucători, Andrei Vlad, Alexandru Creţu şi Iulian Cristea îşi fac bagajele. Ultimii doi au fost făcuţi praf de Becali, după înfrângerea cu Rapid (0-1).

„Pe noi ne-a bătut Creţu. O să-i spun să-şi caute echipă, îi dau şi 100.000 de euro. Numai pasă la ei, pasă la ei, mai dai şi autogol (n.r. – autogolul l-a dat Vinicius, după ce Creţu a dat pe lângă minge). Mai e timp de transferat. Du-te şi la revedere! L-am luat liber, îi dau bani şi-l las şi liber. Şi pe Creţu şi pe Cristea (n.r. – Iulian Cristea) îi las liberi, gata!“, a anunţat după meci, Becali.

În cazul lui Alexandru Creţu s-au adeverit astfel declaraţiile date de fostul său impresar, în luna mai. Atunci, sârbul Zvonko Milojkovici s-a opus vehement ca mijlocaşul de 29 de ani – Gigi Becali l-a transformat în stoper! – să semneze cu FCSB. „Dacă el (n.r. – Alexandru Creţu) vrea să fie sclavul lui Gigi, eu n-am nimic împotrivă. Dacă se duce la Steaua (n.r. – FCSB) nu pot să-i doresc nici măcar succes, pentru că e o sinucidere curată pentru el. Sunt împotriva transferului lui Creţu la Steaua (n.r. – FCSB). E sinucidere sportivă. Ca dovadă, în ultimii ani, nu prea ai mai scos capul prin Europa. Să nu mai vorbim de campionat, pe care nu l-ai mai luat de şase ani. După părerea mea, dacă Gigi Becali va continua aşa, nu va mai câştiga nici în următorii cinci ani“, a spus Zvonko Milojkovici, în luna mai.

Viitorul clubului este unul incert

Eşecurile FCSB-ului pe bandă, mai ales cele din Europa, pun în pericol viitorul clubului. Practic, de patru ani, s-a închis „robinetul“ cu banii veniţi de la UEFA. Pentru că echipa a ratat, de fiecare dată, accederea în faza grupelor. Gigi Becali a reuşit să mai echilibreze balanţa, din punct de vedere financiar, prin transferurile de jucători. La începutul anului, de pildă, l-a dat pe Dennis Man, la Parma, pentru 13 milioane de euro. De atunci însă, nimic! Becali a sperat să dea lovitură, în această vară, prin vânzarea lui Olimpiu Moruţan la Galatasaray pentru zece milioane de euro.

Turcii au plecat însă de la masa negocierilor, în momentul în care au aflat de pretenţiile latifundiarului. Tocmai de aceea, cu conturile tot mai goale, Becali a şi anunţat, ieri, că ia în calcul ieşirea din fotbal.

„Dacă nu iau campionatul, o să ia altcineva, pentru că eu mă las de fotbal! E o afacere pe care nu mai vreau să o ţin, dacă nu e afacere. Dacă nu iau campioantul, pac, la revedere! La ce am eu acum, trebuie sa dea cel care vrea să cumpere 40-50 de milioane de euro pe echipă. Dar cine să dea banii ăstia? Vând jucatorii unu cate unul si gata. Dacă am cum. Pentru că, la cum se prezintă acum, nu ştiu pe cine mai vând“, a spus finanţatorul roş-albaştrilor.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: