Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a lăudat cu pistolul pe internet și s-a trezit cu poliția la ușă. Peste ce au dat oamenii legii
S-a lăudat cu pistolul pe internet și s-a trezit cu poliția la ușă. Peste ce au dat oamenii legii

S-a lăudat cu pistolul pe internet și s-a trezit cu poliția la ușă. Peste ce au dat oamenii legii

Un tânăr din București și-a creat mari necazuri după ce și-a expus în mod public pistolul deținut ilegal.

A vrut să impresioneze în mediul online și s-a trezit cu mari probleme. Un tânăr din București și-a prezentat arma pe internet, prin intermediul mai multor videoclipuri, în luna noiembrie, iar astăzi s-a trezit cu poliția pe cap. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase a decis să verifice de unde a obținut bucureșteanul arma respectivă dacă o deține în condiții legale.

Dosarul deschis pe numele tânărului vizează săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, la o adresă din Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, au anunțat oficialii de la DGPMB în cadrul unui comunicat trimis către Agerpres.

Tânărul lăudăros a fost identificat și în urma percheziţiei domiciliare efectuate de oamenii legii  au fost ridicate un pistol cu gaze de calibrul 9 mm, supus autorizării, şi 62 de cartuşe din muniţia aferentă, deţinute în mod ilegal. Așadar, tânărul va avea probleme, pentru că nu a respectat regimul armelor și munițiilor. Cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Se încadrează la deținere sau port fără drept de armă neletală

„Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în forma deţinerii sau portului fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi uzul de armă fără drept, în modalitatea uzului de armă neletale din categoria celor supuse autorizării”, au mai transmis oficialii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.