Evenimentul Zilei > Actualitate > Angajări masive în Poliție! Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul. Cum poți ajunge polițist
Angajări masive în Poliție! Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul. Cum poți ajunge polițist

Angajări masive în Poliție! Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul. Cum poți ajunge polițist

Marcel Vela, ministrul de Interne, a dezvăluit că România nu are destui militari și polițiști în subordine, așa că angajările la MAI au fost deschise.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne din România, a anunțat că deficitul de personal din cadrul instituției pe care o conduce este foarte mare, motiv pentru care MAI va demara un concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

Marcel Vela a precizat și care sunt posturile unde are nevoie, cât mai rapid, de personal.

„În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare este de peste 21% pentru ofiţeri şi peste 12% pentru agenţi, maiştri şi subofiţeri. Pentru reducerea deficitului de personal am aprobat, pentru perioada următoare, demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

De asemenea, în scopul acoperirii deficitului de personal din IGaV am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul a mai precizat că, pe parcursul lunii decembrie, vor fi încadrați și cei peste 1.700 de absolvenți ai școlilor de poliție.

„Ulterior, vom continua şi cu alte măsuri pentru a reduce deficitul de personal, inclusiv prin încadrări din sursă externă. Am luat toate aceste decizii pentru că scopul nostru este să protejăm românii”, a mai afirmat Marcel Vela.

Marcel Vela: „În ultimii cinci ani, din MAI, au plecat peste 30.000 de persoane!”

Marcel Vela a dezvăluit că, în ultimii cinci ani, peste 30.000 de persoane au plecat din cadrul MAI, motiv pentru care deficitul de personal a ajuns la 21% la ofiţeri şi 12% la agenţi.

„În ultimii cinci ani, la nivelul MAI au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. Doar la nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, dintre care peste 6.500 ca urmare a accesării dreptului la pensie, peste 1.000 de ofiţeri şi peste 5.500 de agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a mai anunţat, joi, ministrul Marcel Vela, confrom Gandul.