O parte din cei care au reuşit să se salveze, baricadându-se în băi au mărturisit presei că Omar Mateen şi-a motivat fapta ca fiind un act necesar pentru a opri bombardarea Afganistanului de către americani. 

"Toată lumea l-a putut auzi vorbind la 911 (numărul de urgență) și spunând că motivul pentru care face acest lucru este pentru că voia ca America să oprească bombardarea țării sale", a declarat Patience Carter într-o conferință de presă la spitalul din Orlando.

Totodată, în convorbirea cu dispeceratul serviciilor de urgenţă, atacatorul a jurat credinţă faţă de gruparea teroristă Stat Islamic. 

"Și în convorbirea lui, el a jurat credință SI. Am știut că nu se va opri să tragă până când nu va fi ucis”,  a adăugat tânăra, rănită mai ales la picior în măcelul ce a făcut 50 de morți și 53 de răniți, informează Agerpres.

Tot tânăra rănită a mai făcut o afirmaţie surprinzătoare. Fata a menţionat că în momentul în care au apărut trupele de elită SWAT, Mateen le-ar fi spus ostaticilor că poliţia vine să îi atace, „dar este bine fiindcă afară sunt lunetişti”.

Te-ar putea interesa și: