Evenimentul Zilei > Social > S-a aflat care e cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi. E o surpriză pentru mulți, asta-i clar
S-a aflat care e cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi. E o surpriză pentru mulți, asta-i clar

S-a aflat care e cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi. E o surpriză pentru mulți, asta-i clar

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi? Un britanic care a făcut avere din vânzarea cartofilor prăjiți a fost de acord să dezvăluie unul dintre marile secrete ale afacerii sale.

Subiectul este atât de important în Marea Britanie, încât ponturile maestrului vor fi difuzate în cadrul unei emisiuni. Așa cum se știe, britanicii sunt mari consumatori de „fish and chips″ (n.r. – pește pane și cartofi prăjiți), un fel de mâncare atât de popular inclusiv în puburi.

Atenție, nu este vorba despre ce ulei folosim când ne apucăm de prăjit cartofi. Și cartofii sunt foarte importanți! Este recomandat să testați mai multe soiuri de cartofi și să faceți comparații între gustul și aspectul lor după prăjire.

Danny, proprietarul unor restaurante de fish and chips din Londra, a împărtășit câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru a face cartofi prăjiți crocanți chiar acasă. Într-o emisiune produsă și difuzată de Channel 5, el a devoalat că folosește cartofi Maris Piper.

„În general, sunt, după părerea mea, cei mai buni cartofi pentru prepararea chipsurilor”, a declarat Danny. Mai departe, acesta a subliniat că după curățare și tăiere, este bine să spălăm cartofii cu apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon.

Secretul pentru cartofi prăjiți crocanți

Atenție, acesta este un pas esențial pentru cei care doresc să mănânce niște cartofi prăjiți crocanți. Cât mai crocanți. La finalul acestor etape, urmează prăjirea.

Ulei de arahide. Ideal pentru prăjit cartofi.

„Am folosit ulei de arahide datorită capacității sale de a găti la temperaturi foarte ridicate, fără a arde. Trebuie să folosiți imediat un ulei bun, deoarece până la urmă, produsul este gătit în ulei, iar uleiul de arahide este cel mai bun. Este și aromat.

Un mic sfat este să-i scoți și să-i storci. Folosiți ulei bun, cumpărați-vă o friteuză de masă și cartofi Maris Piper. Tăiați-i frumos, astfel încât să-i puteți găti uniform. Distrați-vă!″

De asemenea, el a explicat și cum ne putem da seama dacă peștele este complet gătit când este învelit în stratul gros de aluat. „Trebuie să folosești o pereche de clești pentru a-l ridica și a vedea culoarea resturilor de ulei″, a declarat acesta, conform dailystar.co.uk.