Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a actualizat lista restricțiilor de călătorie. Ce țări au intrat în carantină
S-a actualizat lista restricțiilor de călătorie. Ce țări au intrat în carantină

S-a actualizat lista restricțiilor de călătorie. Ce țări au intrat în carantină

Lista țărilor pentru care trebuie carantină de 14 zile a fost actualizată, vineri seara.

S-a actualizat lista restricțiilor de călătorie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri, seara, lista țărilor care se află în zona galbenă. Persoanele care vin din aceste teritorii trebuie să intre în carantină pentru următoarele 14 zile.

Astfel, pe lista actualizată de CNSU regăsim Insulele Wallis, Bonaire, Cehia, Estonia, Muntenegru, Ungaria, Serbia, Iordania, Malat, Liban, San Marino, Cipru, Palestina, Suedia, Polonia, Slovacia, Bahrain, Italia, Slovenia, Israel, Aruba, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Franța, Monaco, Bulgaria, Kosovo, Andorra, Brazilia, Kuweit, Insula Man, Uruguay, Olanda, Letonia, Luxemburg, Austria, Puerto Rico, Albania, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Maldive, Belgia, Insulele Turcks, Bosnia, Marea Britanie și Africa de Sud.

România se pregătește de vaccinarea în masă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai decis ca stocurile pentru materialele sanitare să fie suplimentate. Acest lucru ne arată că România se pregătește pentru intensificarea campaniei de vaccinare.

„Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală, cu produse, materiale și echipamente necesare în procesul de vaccinare împotriva virusului Sars Cov 2.

Banii vor fi asigurați din Fondul de Urgență al Guvernului, fiind puși la dispoziția Ministerului de Interne. Prin decizia de vineri seara, vor fi cumpărate 500.000 de doze de ser fiziologic.

Decizia este semnată de premierul Florin Cîțu.

Statistica oficială. S-a actualizat lista restricțiilor de călătorie

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 5.593 de cazuri noi, de persoane infectate cu noul coronavirus. În plus, au fost înregistrate și 143 de decese, în diferite județe din România. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 42 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 41 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.337 de teste RT-PCR (16.882 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.455 la cerere) și 10.333 de teste rapide antigenice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.