Ryan Air ar putea reveni cu zboruri pe aeroportul din Sibiu

Ryan Air ar putea reveni cu zboruri pe aeroportul din Sibiu Ryanair introduce noi taxe pentru călători. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ryan Air a renunțat la toate cu zborurile din Sibiu. Motivul renunțării la zboruri este lipsa unei scheme de stimulare pe termen lung, conform purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu.

Ryan Air a renunțat la toate cu zborurile din Sibiu. Aşadar, Compania Ryan Air ar putea opera din nou pe aeroporturile din Sibiu și Timișoara. Potrivit directorului Aeroportului Timișoara, Daniel Stamatovici în perioada următoare s-ar putea relua zborurile.

Daniel Stamatovici speră ca cei de la RyanAir să revină pe Aeroportul Timișoara. Dar acest lucru se va putea întâmpla numai după ce va mai scădea traficul de pe Aeroportul Iași.

Ryan Air ar putea reveni cu zboruri din Sibiu. De când ar putea opera

„Am vorbim cu cei de la Ryan Air. Acum sunt orientați pe Iași, rămân acolo până se va finaliza această cerere enormă care se află în zona respectivă. După care se gândesc să se relocheze din nou pe mai multe aeroporturi din România. Incluiv la Timișoara şi la Sibiu. Am avut discuții și cu cei de la WizzAir, pentru noi destinații. Ar putea să apară noi zboruri de la Timișoara. Au în vedere Abu Dhabi și Basel”, a spus Stamatovici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ryan Air ar putea reveni cu zboruri din Sibiu. Sursa foto: Facebook

Ryan Air ar putea reveni cu zboruri din Sibiu

Aeroportul Timișoara estimează pentru 2023 o creștere a traficului aerian la circa 1,4 milioane de pasageri. Cu aproximativ 200.000 de persoane în plus față de anul trecut.

„Am sperat să fie o creștere mai mare și datorită Capitalei Culturale Europene, dar nu a fost ceva spectaculos. Dar nu știm cum ar fi fost fără Timișoara Capitală Culturală a Europei. Poate că 200.000 de pasageri în plus se datorează tocmai acestui titlu. E adevărat că ne așteptam la un flux mai semnificativ”, a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Timișoara.

Ryan Air avea nouă curse de pe Aeroportul Sibiu

Ryan Air anunțat în decembrie 2022 că renunță la cursele de pe Aeroportul Sibiu. Compania low-cost irlandeză a decis atunci să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Patru rute care erau operate de Ryanair din Sibiu au fost suspendate la finalul lunii martie 2023, iar zborurile spre alte cinci destinații internaționale (Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP, Liverpool) nu au mai fost reluate în vara anului 2023.

Compania afirma atunci că această decizie a fost luată „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare pe termen lung la aceste aeroporturi”, relatează turnulsfatului.ro.